05 MAYIS 2024
BIST 100 10.276,88 % 0,67
DOLAR 32,337 % -0,07
EURO 34,811 % 0,06
ALTIN GR. 2.393,53 % -0,14
BRENT 82,760 % -1,10
BTC 62.937,31 % 7,16
Haber Giriş: 09.04.2024 - 13:01 | Son Güncelleme: 09.04.2024 - 13:09

Mersin Büyükşehirden Bayram için yemek önerileri

Diyetisyen Müge Kinaş, vatandaşların daha sağlıklı ve hafif bir bayram geçirmesi için yeme-içme ve beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu.

Mersin Büyükşehirden Bayram için yemek önerileri

Diyetisyen Müge Kinaş, vatandaşların daha sağlıklı ve hafif bir bayram geçirmesi için yeme-içme ve beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu.

MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Diyetisyen Müge Kinaş, oruç süresinin bitmesiyle birlikte, vatandaşları, aşırı yemek yeme konusunda uyarılarda bulundu. Kinaş, özellikle aşırı şekerli ve hamur işlerinin dikkatli ve kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerektiğini ifade ederek, doğru beslenmenin yolları hakkında bilgi verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her bayram olduğu gibi Ramazan Bayramı’nda da vatandaşların bayramı daha sağlıklı ve hafif geçirmesi için yeme-içme ve beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde Diyetisyen olarak çalışan Müge Kinaş, özellikle Ramazan Ayı boyunca azalan öğün sayısı ve oruç tutulması sebebiyle metabolizması yavaşlayan vatandaşlara tavsiyeler verildi.

Kinaş, bir aylık oruç süresinin bitmesiyle birlikte, vatandaşları, birden ve aşırı yemek yeme konusunda uyardı. Özellikle aşırı şekerli ve hamur işlerinin dikkatli ve kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Porsiyon kontrolünün bu süreçte önemli olduğunu hatırlatan Kinaş, dikkatsiz beslenmenin çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, dengeli ve doğru beslenmenin yolları hakkında bilgi verdi.

Diyetisyen Müge Kinaş, Ramazan Bayramı boyunca beslenme konusunda vatandaşların doğru ve dengeli beslenmesi için yapılacak adımlardan bahsetti. Kinaş, “Uzun süre aç kaldığımız bu dönemden kendi beslenme rutinimize geçiş yaptığımız zaman dinlenmiş olan sindirim sitemizi çok fazla miktarlarda yemek yiyerek bozmamamız gerekiyor. O nedenle ilk önceliğimiz porsiyon kontrolünü ayarlamak olmalı. Bir anda yüksek porsiyonu besinler tükettiğimiz zaman hazımsızlık, şişkinlik gibi mide problemlerini ve kan şekeri dengesizliğine yol açabiliriz” diye konuştu. 

Kinaş, “Kahvaltı öğünümüzde kızartmalı yiyecekler, hamur işleri, sucuk, salam, reçel, bal gibi besinler yerine haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, ceviz, meyve, sebze ve tam tahıllı ürünlere yer verebiliriz. Böylelikle güne daha sağlıklı bir başlangıç yapmış oluruz. Gün içerisinde toplam 2-3 ana öğün ve 2-3 ara öğün olacak şekilde beslenmemizi ayarlayabiliriz. Gece yatmadan 3 saat öncesinde ise yemek yeme işlemini sonlandırmamız gerekir” açıklamalarına yer verdi.

 

KONULAR: Müjde Demir

YORUMLAR

Mersin Büyükşehirden Bayram için yemek önerileri
haberine yorum yapın
0 YORUM