05 MAYIS 2024
BIST 100 10.276,88 % 0,67
DOLAR 32,337 % -0,07
EURO 34,811 % 0,06
ALTIN GR. 2.393,53 % -0,14
BRENT 82,760 % -1,10
BTC 62.937,31 % 7,16
Haber Giriş: 05.04.2024 - 21:30 | Son Güncelleme: 06.04.2024 - 15:59

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer mazbatasını aldı

Mersin Adliyesi’nde mazbatasını teslim alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Cumhuriyet Anıtı'na kortej eşliğinde yürüyerek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer mazbatasını aldı

Mersin Adliyesi’nde mazbatasını teslim alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Cumhuriyet Anıtı'na kortej eşliğinde yürüyerek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Mersin Adliyesi’nde mazbatasını teslim alan Başkan Vahap Seçer,  vatandaşla birlikte Cumhuriyet Anıtı'na yürüyerek kortej eşliğinde Mersinlileri selamladı. 

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Başkan Seçer büyük bir coşku içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet binasına yürüyerek kalabalığa seslendi.

Başkan Seçer, yeni hizmet binası önünde toplanan kalabalığa seslenerek, “Halk kararını verdi. Sayılı gün geçti Mersin halkı ‘Büyükşehir’de Vahap Seçer’ dedi ama sadece Vahap Seçer demekle kalmadı, Tarsus’ta genç belediye başkanımız Ali Boltaç’ı seçti, 30 yıl aradan sonra Toroslar’da bir tarih yazıldı, Abdurrahman Yıldız’ı seçti. Yenişehir’de ‘Abdullah Özyiğit’le devam’ dedi. Yine Mezitli’de ‘Genç Başkan Ahmet Serkan Tuncer’ dedi. Silifke’de 5 yıl aradan sonra Silifkeliler; ‘2019’da elimizdeki altını yitirmişiz’ dedi ve Mustafa Turgut’u ikinci kez seçti. Aydıncık’ta Özkan Kılıçarpa’yı, Anamur’da Durmuş Deniz’i seçti” dedi. Seçim döneminde çalışmalar için emek veren herkese teşekkür eden Seçer, sadece oy veren değil, oy vermeyen her yurttaşa eşit ve adil bir şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

“CHP Türkiye’de birinci parti oldu”

Seçer, “ ‘Bu görevler kutsaldır, halkın bize verdiği emanettir’ dedik. 2024 seçimlerinde Mersin halkı; halkın belediyesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, halkın Başkanı Vahap Seçer’i seçti. Halkımızın ferasetine güveniyoruz. Halkımız hassasiyetlerini ve demokratik refleksi çok iyi kullanır. Halk; daha 9 ay önce iktidara getirdiklerine ‘Yeter artık, yeter yaptıklarınız. Bu şatafat, bu saltanat, bu zam, bu zulüm buraya kadar. 9 ay sonra siz bekleyeceksiniz başka bir partiyi yerel iktidara getiriyoruz’ dedi. Halkımız; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu 6 oklu CHP’yi Türkiye’de birinci parti yaptı” dedi.

Seçer, ayrımcılık yapmadan, her kesime adaletli hizmet götürdüklerini ifade ederek, “Mersinliler 2019’da Mersin’e sahip çıkan, Atatürk’ün emrine uyan bir Başkan buldular. Başkanları Mersin’in ve Mersinlinin yanında oldu, Mersin’in gelişmesini ve kalkınması önemsedi. ‘Ben tüm Mersinlilerin belediye başkanıyım’ dedi ve ayrımcılığı ortadan kaldırdı. Yolu, altyapıyı, sosyal yardımları ve destekleri yaparken herkese yaptı” dedi.

“Mersin’de herkes kendini rahat hissetsin”

Mersin’in artık kalkındığını ve geliştiğini belirten Seçer, bunu tüm Mersinlilerle birlikte yaptıklarını kaydetti. Seçer, “Bundan sonra daha da iyi olacağız. Zor günler geride kaldı. Biz bunları aşarız” dedi. Mersin’de yaşayan herkesin eşit yurttaşlık hakkına sahip olduğunu belirten Seçer, “Herkesin kimliği, dini inancı, mezhebi ve meşrebi onun onurudur. Mersin’de herkes kendini rahat hissetsin. Herkes cesurca; ‘ben Mersinliyim’ desin. Hepimiz Mersinliyiz. Mersin’i yüceltelim ve tanıtalım. Türkiye Mersin’i tanısın” diye belirtti.

Bu seçimin Türkiye için bir şans olduğuna dikkat çeken Seçer, “Siyasetin tıkandığı yerde bir kanal açılmıştır. İnsanların dikkati bizim üzerimizde. Her 10 oyun 6’sını aldık ama bizim değildir. İçerisinde emanet oylar vardır. Oyların bize verilme nedeni bir, hizmetlerdir, insanlar memnundur, ‘Bu yönetim ayrımcılık yapmıyor, çalışıyor, paramızı israf etmiyor, onun için oy veriyoruz’ diyor. İki, bugüne kadar yurttaşlar alternatifsizdi. Şimdi alternatif buldu. ‘5 yıldır bu belediye başkanları şehirleri iyi yönetiyor. Daha fazla belediye başkanları çıkarsınlar, bir daha görelim, ondan sonra da aynı başarıyı gösterirlerse 2028 yılında yapılacak olan seçimlerde CHP’yi iktidar yapalım’ dediler. Bu şansı bize verdiler” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

KONULAR: Müjde Demir

YORUMLAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer mazbatasını aldı
haberine yorum yapın
0 YORUM