28 NİSAN 2024
BIST 100 9.915,62 % 2,05
DOLAR 32,438 % -0,15
EURO 34,741 % -0,66
ALTIN GR. 2.438,67 % 0,10
BRENT 88,200 % 0,12
BTC 63.943,62 % -1,30
Haber Giriş: 28.03.2024 - 15:37 | Son Güncelleme: 28.03.2024 - 15:39

İmamoğlu: Yönetici olduğum yerde akrabam kapıdan içeri giremez

İBB Başkanı İmamoğlu, yaptıkları çalışmalardan bahsederek, adaletli çalışmanın önemini "Eş, dost, akraba işini kamuda asla sevmedim, sevmem. Akrabam kapıdan içeri giremez benim kurumumda, yönetici olduğum yerde" sözleriyle vurguladı.

İmamoğlu: Yönetici olduğum yerde akrabam kapıdan içeri giremez

İBB Başkanı İmamoğlu, yaptıkları çalışmalardan bahsederek, adaletli çalışmanın önemini "Eş, dost, akraba işini kamuda asla sevmedim, sevmem. Akrabam kapıdan içeri giremez benim kurumumda, yönetici olduğum yerde" sözleriyle vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Yaşam Merkezi’nde faaliyet gösteren Enstitü İstanbul İSMEK kursiyerleri ile buluştu. 100’den fazla kadın kursiyerle bir araya gelen İmamoğlu çifti, katılımcılarla sohbet etti.

Enstitü İstanbul İSMEK’in, ülkenin farklı yerlerinden göçle gelen kadınların kentlileşme sürecine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Taşradan ya da bir kırsaldan ya da bir köyden ya da Anadolu’dan, herhangi bir şehirden İstanbul'a geldiğinde en fazla o uyumda uyum sağlamada zorlanan kesim kadınlar. Bu ve buna benzer hamleler, kadınların şehirle uyumunu çok güçlendiriyor. Onun için çok kutsal bir iş bu” dedi.

Bir toplumun, kadınların mutluluğu kadar huzurlu olabileceğine vurgu yapan İmamoğlu, kendi yaşam sürecinde de benzer kesitlerin bulunduğunun altını çizdi. 0-4 yaş arası bebeği olan annelere sundukları Anne Kart hizmetinin çıkış noktasının da bu tespitten kaynaklandığını aktaran İmamoğlu, projenin ortaya çıkış öyküsünü şu sözlerle anlattı:

'Vicdanen çok değerli bir hizmet sunduk'

"Bugün birçok annenin cebinde olan kartın sebebi benim. Niye? Çünkü Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yapıyordum ve ben Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yaparken çok ev gezdim. Allah'a şükür, o benim için büyük bir eğitim alanı oldu, bana birçok şey öğretti. İnsanlarımı daha iyi tanıdım. Her yörenin insanını tanıdım. İnsanların dertlerini dinledim. En çok duyduğum feryat şuydu. Özellikle genç evli çiftler; işte eşi çalışıyor, kadın evde. Küçük bebeği var. ‘Sokağımdan başka bir yeri bilmiyorum. İstanbul'un hiçbir yerine gidemedim’ diyor. Böyle onlarca anne feryadı dinledim. Dedim ki; ‘Arkadaşlar, bir bakın bakalım böyle 0-4 yaş arası kaç çocuk var İstanbul'da. O zaman 1 milyona yakındı. Ve hala aynı sayılarda. Büyük rakam yani. Dedim ki, ‘Bu annelere, İstanbul'u rahatça dolaşabilecekleri bir imkan sağlamak ailelerin huzuru için, annelerin huzuru için, mutluluğu için de çocuğa daha faydalı olabilmesi adına da çok kıymetli bir hizmet olacaktır. Çalışma imkanı da sağlayabilecekti. Ki o bizi kreşe taşıdı. Bu teklifimiz, bu önerimiz çalışıldı. Sonra Meclis’e geldi ve Anne Kart dediğimiz projenin çıkış noktası aslında o. Ve ben, vicdanen çok değerli bir hizmeti sunduğumuzu düşünüyorum.


YORUMLAR

Yönetici olduğum yerde akrabam kapıdan içeri giremez
haberine yorum yapın
0 YORUM