Pedro Almodovar ve İspanyol Sanatçılar, Gazze saldırılarına karşı manifesto imzaladı

Pedro Almodovar liderliğindeki İspanyol sanatçılar, Gazze’deki saldırıların durdurulması için uluslararası bir manifesto hazırlayarak imzaladılar.

Pedro Almodovar ve İspanyol Sanatçılar, Gazze saldırılarına karşı manifesto imzaladı
Yayınlama: 28.04.2024
A+
A-

İspanya’nın önde gelen sanatçıları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sonlandırmak için güçlü bir adım attı. Ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar liderliğinde bir araya gelen sanatçılar ve aydınlar, “Ne terör ne soykırım!” başlığı altında uluslararası bir manifesto hazırlayarak imzaladılar.

Madrid’deki Reina Sofia Müzesi önünde gerçekleşen etkinlikte, İsrail’in kendini savunma hakkını kabul eden ancak Gazze’de yaşananların soykırımı haklı çıkaramayacağını vurgulayan sanatçılar, dünya genelinden büyük destek topladılar.

Manifesto, ilk olarak 29 Ekim 2023 tarihinde yayımlandı ve bugüne kadar 34 ülkeden 12 binden fazla kişi tarafından desteklendi. İmzacılar arasında, yönetmenler, aktörler, müzisyenler ve moda tasarımcıları gibi kültür sanat dünyasının önde gelen isimleri bulunuyor.

Almodovar, etkinlikte yaptığı konuşmada Gazze’deki soykırımı durdurmanın aciliyetine dikkat çekerek, “Bu soykırım savaşını bir an önce durdurmak zorundayız. Ne terör ne soykırım,” ifadelerini kullandı. Müzisyen Zanet ise Filistin halkının yaşadığı zulmü dile getirerek uluslararası topluma anlayış ve destek çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.