29 NİSAN 2024
BIST 100 9.915,62 % 2,05
DOLAR 32,528 % 0,28
EURO 34,845 % 0,30
ALTIN GR. 2.441,50 % 0,12
BRENT 88,740 % 0,61
BTC 63.285,70 % -1,03
Haber Giriş: 13.12.2023 - 16:47 | Son Güncelleme: 13.12.2023 - 16:49

GEN Türkiye'den Hatay'da afet bölgesindeki girişimcilere destek

“İstasyon Hatay”da Hatay Büyükşehir Belediyesi, GEN Türkiye, KAGİDER’inde ortaklığında Hatay EXPO’da girişimcilik, iş birliği ve networking buluşması gerçekleştirildi.

GEN Türkiye'den Hatay'da afet bölgesindeki girişimcilere destek

“İstasyon Hatay”da Hatay Büyükşehir Belediyesi, GEN Türkiye, KAGİDER’inde ortaklığında Hatay EXPO’da girişimcilik, iş birliği ve networking buluşması gerçekleştirildi.

“İstasyon Hatay”da Hatay Büyükşehir Belediyesi, GEN Türkiye, KAGİDER’inde ortaklığında Hatay EXPO’da girişimcilik, iş birliği ve networking buluşması gerçekleştirildi. Etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Gülden Yılmaz ve Göktekin Dinçerler, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, GEN Türkiye üyeleri, kadın ve genç girişimciler ve özel sektör şirketleri yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Girişimcilik iş birliği, networking buluşmasında girişimciler ve mentorlar masalarda bir araya geldi. Acil durumlar ve afetler, birçok yenilikçi fikri ortaya çıkaran bir zemin oluştururken, girişimciler ve deneyimli mentörler bu zor zamanlarda değerli fikirler üretmek ve deneyimlerini paylaşmak için bir araya geldi. Bu etkinlik, afetlerin ardından ortaya çıkan girişimci ruhunu ve dayanışmayı desteklemeyi amaçlamaktadır. Katılımcılar, afet sonrası dönemde girişimcilik için neler yapabilir, başarı hikayelerini ve zorlukları ele aldıkları interaktif oturumlarda bir araya geldiler.

Girişimcilerin, girişimci adaylarının, gençlerin, kadınların, kadın kooperatiflerinin ve öğrencilerin kapasite geliştirme eğitimleri aracılığı ile yeni nesil yetkinlikler kazanmasını, onlara istihdam açısından yeni yollar açmayı ve uzun vadede afet bölgesinde ekonomik ve sosyal iyileşmenin sağlanmasını hedefleyen İstasyon Hatay, Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitim, program ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuşmasında “6 Şubat’ta yaşanan depremler her birimizi ruhen de derinden sarstı. Ancak bu acı, aynı zamanda birlik ve dayanışmanın ne kadar güçlü ve değerli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Bu zorlu süreçte, hem yaralarımızı sarmak hem de şehirlerimizin tekrar ayağa kalkması için güçlerimizi birleştirdik. Bu birliktelik, bu sağlam ve kararlı dayanışma ruhu, bugün burada bulunmamızın temelini ve ilhamını oluşturuyor. Her bölgenin kendi benzersiz yeteneklerini ve gizli potansiyelini ortaya çıkarması, yerel girişimciliğin önemli bir noktasıdır. Çalışma, eğitim ve inovasyonun buluşacağı bu etkinlikler dayanışma ve yerel kalkınmanın da merkezi olacaktır. Fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri bu platformda girişimcilerimiz, yenilikçi düşüncelerini yeşertecekler.”dedi.

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın ise Hatay’daki etkinlikle ilgili şu şekilde konuştu:  “Benim için özel bir yere sahip olan Hatay, zengin kültürel ve tarihi mirasıyla göz kamaştırıyor. Güçlü bir girişimcilik ekosistemi ile sadece yerel düzeyde değil, ulusal çapta da şehrimizin önemli bir dönüşüm yaratabileceğine inanıyorum. Bu değişim, Hatay'ı ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarda bir çekim merkezi haline getirecek ve bölgemizin her yönüyle gelişimine öncülük edecektir. Biz, GEN Türkiye olarak bu dönüşüm sürecinin hem yakın tanığı hem de aktif bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz.” dedi. 

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise sözlerine şöyle devam etti: “Dijital araçları etkin kullanabilen, ekonomik değişkenleri takip ederek riskleri iyi yöneten girişimciler rekabet üstünlüğünü kazanabilirler. Bu alanda girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek çok önemlidir. Bazen deprem, afet gibi olumsuzlukların yüksek olduğu zamanlarda umutsuzluğa kapılıyoruz bu yüzden biz bir umut vermek için, afetlerin birtakım olumsuzlukları devam etse bile, bu tür merkezlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hatay’da bu istasyon aynı zamanda afet bölgesinin sosyoekonomik açıdan yeniden toparlanması ve kalkınması için bir afet bölgesi merkezi olacak.”

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, yaptığı konuşmasında “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu dönemde değerli girişimler, ülkemizin geleceğine olan inancımızı ve umudumuzu daha da arttırıyor. İnanıyoruz ki İstasyon Hatay; girişimcilik, işbirliği ve dayanışmanın buluştuğu, başarı hikayelerinin doğacağı ve büyüyeceği bir merkez olarak öne çıkacak. İstasyon Hatay'ın sadece bir başlangıç noktası olmakla kalmayıp, aynı zamanda kadın girişimcilerin, kadın kooperatiflerinin de bölgenin yeniden canlanmasının ve gelişmesinin sembolü olacağına inanıyoruz.” dedi.


YORUMLAR

GEN Türkiye'den Hatay'da afet bölgesindeki girişimcilere destek
haberine yorum yapın
0 YORUM