30 NİSAN 2024
BIST 100 10.082,77 % 1,69
DOLAR 32,403 % -0,06
EURO 34,779 % -0,07
ALTIN GR. 2.432,68 % -0,10
BRENT 87,020 % -0,26
BTC 63.740,24 % 1,29
Haber Giriş: 15.04.2024 - 09:56 | Son Güncelleme: 15.04.2024 - 09:56

Ford Otosan temettü hesaba yatmadı diyenlerin bakması gereken 3 yer!

Ford Otosan temettü hesabıma yatmadı, FROTO temettü hesaba geçmedi, neden? FROTO temettü yatmadı nereye bakmalıyım? diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Ford Otosan 2024 temettü ödemesi hesaplara geç yatacak. İşte FROTO temettü neden yatmadı? sorusunun en detaylı yanıtı...

Ford Otosan temettü hesaba yatmadı diyenlerin bakması gereken 3 yer!

Ford Otosan temettü hesabıma yatmadı, FROTO temettü hesaba geçmedi, neden? FROTO temettü yatmadı nereye bakmalıyım? diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Ford Otosan 2024 temettü ödemesi hesaplara geç yatacak. İşte FROTO temettü neden yatmadı? sorusunun en detaylı yanıtı...

Ford Otosan'da beklenen 2024 temettü pay dağıtımı bugün başladı. FROTO hissesi olanlar heyecanlı şirketin temettü ödemelerini hesaplarına aktarmasını bekliyor. Hisse başına net 38,97 lira temettü ödemesi yapacağını açıklayan Ford Otosan'da 8 Nisan 2024 Pazartesi yani bugün temüttü pay dağılımlarının yapıldığı gün. Yani bugün tüm FROTO hissesi sahiplerinin kaç hisse senedi karşığı ne kadar temettü alacağının belirleneceği gün. Ford Otosan'da temettü pay dağılımı günü bugün olunca FROTO yatırımcıları da haliyle hesaplarında temettü ödemesi görmek istiyor. Hesaplarına Ford Otosan'dan temettü ödemesi gelmeyen yatırımcılar ise endişeli. 'Ford Oto temettü hesabıma geçmedi, Ford Otosan temettü hesabına gelmedi neden, ne yapmalıyım?' sorularının yanıtlarını şimdiden aranır oldu. Biz de Ford Otosan yatırımcıları için temettü ödemelerine ilişkin üç önemli detayı yazmak istedik.

1- FROTO temettü almanın ilk şartı

Eğer "Ford Otosan temettü ödemesi hesabıma yatmadı" diye endişe ediyorsanız bakmanız gereken ilk şey hesabınızda halen FROTO hissesi olup olmadığı. Eğer 5 Nisan2024 Cuma borsa kapanışta elinizde Ford Otosan hisseniz yoksa FROTO temettü hakkından faydalanamazsınız. Ford Otosan temettü almak için yatırımcıların elinde 5 Nisan 2024 Cuma borsa kapanışında halen FROTO hissesi sahibi olma şartı var. 

2- FROTO temettünün hesaba geçmesi için uzun bir süre beklemeniz gerekiyor

Ford Otosan temettü hesabıma geçmedi diye endişe ediyorsanız bakmanız gereken ikinci şey 'Ford Otosan temettü ödeme tarihi, yani FROTO temettü hesaplara yatış tarih.' 

Gelin şimdi Ford Otosan temettü hesaplara ne zaman yatacak? detaylıca öğrenelim.

Ford Otosan'da temettü pay dağılımı 8 Nisan 2024 Pazartesi günü yapıldı. Yani 8 Nisan'da hangi Ford Otosan yatırımcısında kaç hisse senedi var ve her yatırımcı ne kadar temettü alacağın kesin hesabı bugün gerçekleşti. 5 Nisan Cuma akşamı seans kapanışında hisse senedi sahibi olan herkes bu hesaba dahil edildi ve temettü alımına hak kazandı. Yasal düzenlemeye göre temettü ödemeleri pay dağılımından 2 iş günü sonrası yatırımcıların hesaplarına aktarılır. Bu her temettü ödemesi için geçerli olan yasal bir düzenlemedir. 2 iş günü şartı Ford Otosan hisseleri için de uygulanıyor. Ancak buraya dikkat! FROTO temettü ödemesi için 2 iş günü yasal bekleme süresi araya giren Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 16 Nisan'da sona erecek. Bu hesaba göre, Ford Otosan temettü ödemeleri hesaplara 16 Nisan 2024 Salı günü yatmaya başlayacak.

3- FROTO temettü için bakmanız gereken hesap hangisi?

'Ford Otosan temettü hesabıma geçmedi' diye merak edenler eğer tarihler henüz 16 Nisan'ı göstermiyorsa endişe etmenize gerek yok. Yukarıda da anlattığımız üzere Ford temettü ödemeleri 16 Nisan 2024 Salı tarihinde hesaplara aktarılmaya başlanacak. Tarihler 16 Nisan'ı gösterdiğinde ve hala 'Ford Oto temettü hesabıma yatmadı' diyorsanız kontrol etmeniz gereken bir diğer nokta da nereye, hangi hesaba baktığımız olmalı. Bir çok yatırımcı temettü ödemesinin bankalarda bulunan vadeli, vadesiz hesaplara aktarılacağını düşünür. Oysa ki temettü ödemeleri, hisse alımı yaptığımız yatırım hesabınıza yatar. Banka yada aracı kurumlardaki yatırım hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın.

Son bir not... Temettü ödemeleri hesaplara her yatırımcı için farkı bir zamanda geçer. Bu nedenle 16 Nisan'da tüm gün hesabınızı kontrol etmeniz gerekebilir. Kimi yatrımcı temettü ödemesini sabah erken saatte alırken, kimi yatırımcı için temettü hesaba geçişi akşam saatlerini bulabilir.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ
KONULAR: Borsa

YORUMLAR

Ford Otosan temettü hesaba yatmadı diyenlerin bakması gereken 3 yer!
haberine yorum yapın
0 YORUM