Ford Otosan-FROTO neden düştü?

Ford Otosan hisse neden düştü, FROTO hisse neden düşüyor? Ford Otosan hisse fiyatı bugün (8 Nisan) keskin bir düşüş grafiğiyle güne başladı. FROTO hissesine sahip yatırımcıları ise Ford Otosan neden düşüyor? sorusunun yanıtını arıyor. İşte FROTO hisse düşüş nedeni ve Ford Otosan’dan gelen son dakika açıklamaları…

Ford Otosan-FROTO neden düştü?
Yayınlama: 08.04.2024
A+
A-

Ford Otoson-FROTO hisse fiyatı bugün güne kesin bir düşüş grafiğiyle başladı. Türkiye’nin en büyük otomotiv şirketlerinden Ford Otosan’ın yatırımcıları ise FROTO hisse neden düşüyor? Ford Otosan neden düştü? sorusunun yanıtını merak ediyor. Ford Otosan hisse fiyatındaki düşüşün nedeni bugün için temettü ödemesi. Ford Otosan’da bugün temettü pay dağıtımı günü. Şirket daha önce yaptığı temettü açıklamasında 8 Nisan 2024 Pazartesi günü hak sahiplerine temettü pay dağıtımının yapılacağını duyurmuştu. 

FROTO temettü ne kadar?

Ford Otosan’da KAP’a yapılan açıklamaya göre, FROTO hisse sahipleri için hisse başına net 38,97 TL temettü ödemesi yapacak. FROTO brüt temettü ödeme tutarı ise 43,30 TL. 

FROTO hisse neden düştü?

Ford Otosan hisse fiyatındaki bugünkü düşüşün nedeni de temettü ödemesi. Yasal düzenlemeye göre, bir hissenin fiyatı temettü pay dağıtımı günü işleme hisse başına ödenen brüt temettü tutarı kadar gerileyerek açılır. Bu yasal düzenleme nedeniyle FROTO hisse fiyatı bugün işleme 43,80 liralık bir düşüşle başladı. 8 Nisan 2024 Pazartesi günü için FROTO neden düştü? sorusunun yanıtı temettü ödemesi. 

Ford Otosan temettü hesaplara ne zaman geçecek, FROTO temettü ne zaman hesaba yatar?

Ford Otosan yatırımcılarının bugün merak ettiği bir diğer konu da FROTO temettü hesaplara ne zaman geçer? sorusunun yanıtı. FROTO hissesine sahip yatırımcılar Ford Otosan temettü ödemesinin hesaplarına geçmesi için uzun bir süre beklemek zorunda kalacaklar. Ford Otosan temettü pay dağıtımı 8 Nisan’da yani bugün yapılacak ancak FROTO temettünün hesaplara geçme tarihi 16 Nisan olacak. Bunun nedeni araya giren Ramazan Bayramı tatili. Yasal düzenlemeye göre, temettü ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına pay dağıtımı tarihinden 2 iş günü sonra geçer. Bu süreye takas diğer adıyla T1-T2 süresi denir. Normal şartlarda bu kural FROTO temettü için de geçerli. Ancak 9 Nisan 2024 Salı öğleden sonra resmi tatil olduğundan Ford temettü ödemesi hesaplara ancak 16 Nisan 2024 tarihinde geçebilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.