Yozgat’ta yarın okullar tatil mi oldu 2 Mayıs perşembe okul var mı Yozgat Valiliği tatil açıklaması

YOZGAT için meteoroloji şiddetli sağanak yağış alarmı verdi. Bugün gün boyu etkili olan sağanak yağışların yarın da etkili bir şekilde devam etmesi bekleniyor. Sel ve su baskınlarına karşı önlem alın çağrıları yapılırken öğrenciler de yarın, 2 Mayıs perşembe günü okul var mı sorusuna yanıt arıyor. Peki yarın (2 mayıs) Yozgat’ta okullar sağanak nedeniyle tatil olur mu? Gözler Yozgat Valiliği tatil kararında.

Yozgat’ta yarın okullar tatil mi oldu 2 Mayıs perşembe okul var mı Yozgat Valiliği tatil açıklaması
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

YOZGAT için meteorolojinin günler öncesinden yaptığı şiddetli sağanak yağış uyarısı tuttu ve kısa sürede yağışlar tüm kenti etkisi altına aldı. Son günlerde yurt genelinde etkili olan sağanak yağış iç kesimlerde ve Akdeniz Bölgesi’nde kendini yarın daha da şiddetli hissettirecek. Yerel sağanak yağışlara karşı uzmanlar vatandaşları uyarırken öğrenciler de yarın okul tatil mi araştırması yapıyor. Peki yarın yani 2 Mayıs Perşembe günü Yozgat’ta okullar tatil olur mu, gözler şimdi okul tatil açıklaması için Yozgat Valiliği’ne çevrildi. Henüz resmi bir açıklama gelmedi, haberimiz güncellenecektir. 

Bu illere çok kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Toz taşaımına karşı tedbirinizi alın

Doğu Akdeniz’in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ankara yağışa teslim oldu

Bazı metro duraklarını sel suları basması nedeniyle ulaşımda da aksamalar meydana geldi.
Çok sayıda ev ve iş yeri su içinde kaldı. Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla bazıları da ekiplerin yardımıyla su tahliye çalışması yaptı. 

En fazla hasarın Yenimahalle ve Keçiören bölgesinde oluştuğu öğrenildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte etkili olan yağışa ilişkin, “Şu ana kadar yaklaşık 1330 su baskını ihbarı geldi. Bunların 950’sine müdahale edildi. 350’sine de müdahaleye devam ediliyor.” dedi.

Şiddetli yağış sonucu can kaybı olmadığını ifade eden Şahin, “Alt geçitlerimiz, battıçıktı denilen alt geçitlerimiz yoğun yağış nedeniyle yer yer tıkanmış vaziyette. Onlara da ekipler müdahale ediyor.” diye konuştu.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.