“Yerel yönetimlerle faydalı iş birlikleri için çalışabiliriz”

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından yeni seçilen birçok belediye başkanıyla bir araya geldiklerini belirterek, Adana için faydalı olacak her türlü hizmet ve projede birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.

“Yerel yönetimlerle faydalı iş birlikleri için çalışabiliriz”
Yayınlama: 28.04.2024
A+
A-

Bilgiç, 2024 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısında, Adana’nın Türkiye’nin lider şehri ve yıldızı olması için en tepeden tabana kadar tüm yöneticilerin zaman kaybetmeden ciddi tedbirler alması ve gayret göstermesi gerektiğini bildirdi.

Ekonominin bir an önce güçlenerek, sıkıntılı dönemin geride kalması gerektiğini ve  Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğunu aktaran Bilgiç, “Enflasyonun yaz dönemiyle beraber düşüş eğilimine girmesini bekliyoruz. Bizler elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu gayretler en tepeden başlayan topyekun bir tasarrufla sağlanabilir. Güçlü tasarruf güçlü ekonomi demektir.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın şehir ekonomisine ciddi katkı sağladığı aktaran Bilgiç, emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Adana’yı ziyaretinde, Adana Ticaret Borsası’nın 5 yıldızlı hizmet verdiğini, kaliteli hizmet verme açısından takdir ettiğini ve örnek borsa olarak nitelendirdiğini anımsatan Bilgiç, bu konuşmaların kendilerini onurlandırdığını dile getirdi. Bilgiç, “Adana; tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle geçmişte çok önemli işler başaran bir şehirdi. Şimdi de Adanamızın hak ettiği her şeyin en iyisini birlikte başarabiliriz.” diye konuştu.

“Sulama sistemlerinin modernizasyonu su tasarrufunu artıracaktır” 

Sulanamayan tarım arazilerinin milli ekonomi için bir kayıp olduğuna dikkat çeken ATB Meclis Başkanı Osman Bağış ise, Türkiye’nin geleceği için su tasarrufunu sağlayacak sulama sistemlerinin modernizasyonunun sağlanması ve yüksek teknolojinin kullanılmasının şart olduğunu kaydetti. 

Bağış, şunları kaydetti: “Su ve toprak hepimizin geleceğidir. Bölgemizde tarımsal sulama maksatlı su kullanımı, toplam su kullanımı içindeki payı yüzde 77’dir. Bu nedenle tarımsal sulama verimliliğinin iyileştirilmesi neticesinde; elde edilecek su tasarrufu önemlidir. Sulama sistemlerinin modernizasyonunun sağlanması ve yüksek teknolojinin kullanılması su tasarrufunu artıracaktır. Su kaynaklarını korumak ve kuraklıkla mücadele etmek devletin görevi olduğu kadar bireylerin de sorumluluğundadır. Damlama ve yağmurlama metotlarıyla sulama yapılan alanlarda yüzde 60’ın üzerinde su tasarrufu sağlanabilir. Her damla suya sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi.” 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.