Yemeksepeti CHRO’su Hande Yalgın, “En Yenilikçi 50 İK Lideri” listesinde

Yemeksepeti İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Hande Yalgın, Fast Company tarafından düzenlenen “En Yenilikçi 50 İK Lideri” listesine girdi. Dünyanın dört bir yanından uzman jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede, Yalgın’ın liderliğinde hayata geçirilen yenilikçi İK uygulamaları ve projeleri öne çıktı.

Yemeksepeti CHRO’su Hande Yalgın, “En Yenilikçi 50 İK Lideri” listesinde
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

DERYA ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Yemeksepeti İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı (CHRO) Hande Yalgın, Fast Company dergisinin prestijli “En Yenilikçi 50 İK Lideri” listesine seçildi. 2023 yılında hayata geçirdiği “Sepetin Liderleri” platformu ile dikkat çeken Yalgın, bu platformda üst ve orta kademe yöneticilerinin bir araya getirilerek kapsayıcı liderlik, etkili iletişim ve stratejik düşünme gibi alanlarda eğitimler ve gelişim programları sunulması projesini yönetti.

Başarılı İK projeleriyle dikkat çekti

Hande Yalgın liderliğindeki Yemeksepeti İnsan ve Kültür ekibi, özellikle liderlik kültürünü geliştirme, hibrit çalışma modelleri ve etkin iletişim stratejileri üzerine odaklanan projeleriyle öne çıktı. Bu projeler kapsamında, yaklaşık 90 yöneticinin katıldığı “Sepetin Liderleri” platformu, liderlik ve iletişim yeteneklerini artırmayı hedefledi.Yemeksepeti’nin Liderleri, bu kapsamda kurum ölçeğinde öncelikli projelerde de görev aldılar. Ayrıca, çalışanların %93’ünün aktif olarak katıldığı bir online öğrenme ve paylaşım platformu oluşturdu.

Çalışan bağlılığı ve iletişim skorları arttı

Hibrit çalışma modeline uyumlu olarak, Slack ve yüz yüze buluşmalar aracılığıyla iletişim ve iş birliği güçlendirildi. Kültürel dönüşüm, etkili dinleme, geri bildirim, mentorluk gibi konularda da çalışanlar için çeşitli atölyeler ve paylaşım seansları organize edildi. Bununla beraber, üst düzey liderlerin çalışanlarla daha sık bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunmasını sağlayan bir çok platform kuruldu. Bu yenilikçi uygulamaların sonucunda, Yemeksepeti’nde çalışanların bağlılık ve iletişim skorlarında önemli artışlar gözlemlendi. Stratejik düşünme becerilerinde de kayda değer bir gelişme sağlandı.

Jüride dünya çapında isimler yer aldı 

En Yenilikçi 50 İK Lideri araştırması sonucunda listenin ortaya çıkmasında, alanında uzman jüri üyeleri belirleyici oldu. Jüride yer alan isimler arasında Bharath Jayaraman (Netflix), Chris Dyer (Yazar), Christa Gyori (Leaders On Purpose Kurucusu), Martin Roll (Yönetim/Marka Danışmanı), Erich Joachimsthaler (Vivaldi Group CEO’su) ve Jeffrey Fox (Yönetim Gurusu) gibi önemli isimler dikkat çekti.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.