Yazın sıcaklarına serinlik katan lezzetler: Yaz çorbaları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sofralarımız da renkleniyor ve hafif lezzetlere yer açıyoruz. Sıcak havalarda iştahımızı açacak ve serinlememizi sağlayacak en güzel alternatiflerden biri de şüphesiz çorbalar.

Yazın sıcaklarına serinlik katan lezzetler: Yaz çorbaları
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Hem besleyici hem de ferahlatıcı olan yaz çorbaları, her öğüne renk katıyor. İşte yazın yapabileceğiniz çorba çeşitleri;

Soğuk Çorbaların Y yıldızı: Ayran Aşı

Yaz denince akla ilk gelen çorbalardan biri olan ayran aşı, ferahlatıcı lezzetiyle öne çıkıyor. Yoğurt, ayran, sarımsak, nane ve dereotu ile hazırlanan bu çorba, hem doyurucu hem de oldukça hafif. Soğuk servis edilen ayran aşı, sıcak yaz günlerinde adeta bir cankurtaran görevi görüyor.

Ayran Aşı Çorbası Faydaları Nelerdir?

Domatesin Ferahlığı: Gazpacho

İspanyol mutfağının meşhur çorbalarından olan gazpacho, son yıllarda Türkiye’de de oldukça popüler hale geldi. Domates, salatalık, biber, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanan bu soğuk çorba, içeriğindeki sebzelerin ferahlatıcı tatlarıyla yaz aylarında mükemmel bir tercih.

Gazpacha

Kabaktan Lezzet: Kabak Çorbası

Yaz aylarının en bol sebzelerinden biri olan kabak, çorbalarda da harikalar yaratıyor. Sütlü veya soğuk olarak hazırlanabilen kabak çorbası, hafif ve besleyici bir öğün seçeneği. Özellikle taze kabak mevsiminde denemenizi tavsiye ettiğimiz kabak çorbası, limon ve nane ile tatlandırıldığında daha da lezzetli hale geliyor.

kabak-corbasi6

Yoğurt ve Nane Uyumu: Havuç Tarhanası

Tarhana çorbası denince akla kış ayları gelse de, havuç tarhanası yaz sofralarına da çok yakışıyor. Yoğurt ve nane ile servis edilen havuç tarhanası, hem ferahlatıyor hem de midenizi yormadan doyuruyor.

tarhanacorbasi-6

Buz Gibi Bir Lezzet: Ayran Çorbası

Ayranın ferahlatıcı lezzetini çorbalarda da bulmak mümkün. Yoğurt, ayran, su, nane ve sarımsak ile hazırlanan ayran çorbası, soğuk servis edildiğinde yaz aylarında mükemmel bir serinletici oluyor.

Ayran çorbası tarifi

Yaz çorbaları sadece bu kadarla sınırlı değil. Pancar çorbası, soğuk mısır çorbası, şakşuka çorbası ve cacık gibi birçok lezzetli çorba seçeneği de yaz sofralarınızı renklendirebilir.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.