Yaz tatili ne zaman başlıyor 2024, 2. dönem karneler ne zaman alınacak?

Şu sıralar yoğun sınav stresi ile boğuşan öğrenciler okullar ne zaman kapanıyor, yaz tatili ne zaman sorularına yanıt aramaya başladılar bile. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran cuma günü sona eriyor. Öğrenciler 14 Haziran cuma günü karnelerini alacaklar ve yaz tatili başlayacak. Yani okulların kapanmasına artık 1.5 ay kaldı diyebiliriz. 2024-2025 eğitim yılının ise eylül ayının ilk haftası başlaması bekleniyor. 

Yaz tatili ne zaman başlıyor 2024, 2. dönem karneler ne zaman alınacak?
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Sene sonu yaklaşırken son sınavlar ile boğuşan birçok öğrenci okul ne zaman kapanıyor, yaz tatili ne zaman ve 2024 karneler ne zaman alınacak sorularına cevap arıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. dönemi 14 Haziran cuma günü bitiyor. Yani öğrenciler karnelerini 14 Haziran cuma günü alacak ve 3 aylık yaz tatili başlayacak. Okulların kapanmasının hemen ardından da kurban bayramı başlıyor.

Okullar ne zaman kapanıyor?

Bu yıl ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ilk ders zili 11 Eylül’de çaldı. Öğrenciler Kasım ayında ilk ara tatilini yaparken Ocak-Şubat ayları arasında ise Sömestr tatili tamamlandı.

İkinci dönemde ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Yoğun ve yorucu geçen öğrenciler için eğitim öğretim yılı faaliyetleri 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Haziran’ın ikinci haftasının tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alacak.

Sınıfa başlama yaşı kaç oldu?

-Kreş yaşı 0-36 ay çocuklar. (Zorunlu değildir)

-Anaokulu: Eylül ayı sonu itibarıyla 36-68 aylık çocuklar. (Zorunlu değildir)

-Ana sınıfı: Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocuklar. (Zorunlu değildir)

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına 36-56 aylık, ana sınıflarına ise 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir. Bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda 36-68 aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir.

 -İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan 69-71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.

 -72 aydan daha büyük çocuklar için okul kaydı zorunludur. Hiç bir surette erteletme hakları yoktur. Sağlık raporu vs. geçersizdir. 

2023-2024 yaz tatili kaç gün sürecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 14 Haziran’da yaz tatili başlayacak. Bir sonraki eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Önümüzdeki yılın detaylı takvimi dönem başlamadan duyurulacak. Takvim ile birlikte ara tatil ve yarıyıl tatili programı belli olacak.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.