Yatırımcı Tanzim Merkezi giriş aidatı 10 milyon liraya yükseltildi

Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne (YTM) katılım için ödenmesi gereken giriş aidatı artık 50 bin lira değil, 10 milyon lira olarak belirlendi.

Yatırımcı Tanzim Merkezi giriş aidatı 10 milyon liraya yükseltildi
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Yatırımcı Tazmin Merkezi (YTM) yönetmeliğinde yapılan değişiklik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni düzenlemeye göre, YTM’ye katılım için gereken giriş aidatı 50 bin liradan 10 milyon liraya yükseltildi. Aidat miktarı, Vergi Usul Kanunu’nun 213 sayılı maddesi uyarınca her yıl ilan edilen yeniden değerleme oranına göre yeniden belirlenecek.

Ayrıca, yapılan değişiklikle birlikte, bir sonraki takvim yılı içinde zaman aşımına uğrayacak ve YTM’ye devredilecek tutar 250 lira ve üzerinden 5 bin lira ve üzerine çıkarıldı.

Bu kapsamda, bir sonraki takvim yılı içinde zaman aşımına uğrayacak olan her türlü emanet ve alacaklar, tutarına bakılmaksızın, içinde bulunulan yılın nisan ayının başından bir sonraki takvim yılı sonuna kadar, yatırım kuruluşlarının kendi internet sitelerinin ana sayfalarında liste halinde ilan edilecek. Listelerde emanet ve alacakların zaman aşımına uğrayacağı tarihler de belirtilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.