Uyku öncesi çiftlerin yaptığı en büyük hata! İlişkinizin katili olabilir

Çiftlerin uyku öncesi yaptıkları en büyük hata ilişkinin sonunu getirebilir. ABD’li ünlü ilişki terapisti Tracy Ross, çiftleri yatakta asla yapmamaları gerekenler konusunda uyardı. İşte detaylar…

Uyku öncesi çiftlerin yaptığı en büyük hata! İlişkinizin katili olabilir
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Gecelik sosyal medyada gezinme rutininiz ilişkiniz için ölümcül olabilir!

Uzmanlar, “paralel kaydırma” olarak bilinen, partnerinizin yanında uzanırken telefonunuzu sessizce kaydırma alışkanlığının ilişkiniz için ölüm cezası olabileceğini söylüyor.

NYC merkezli çift ve aile terapisti Tracy Ross, HuffPost’a “Temelde yakınlık ve şefkat şansını azaltıyorsunuz veya yalnızca partnerinizle genel olarak etkileşime giriyorsunuz” dedi ve ekledi:

“Bağlantı, güçlü bir ilişki için kritik öneme sahiptir ve bir çiftin gelişmesi için bunun düzenli olarak ve hatasız gerçekleşmesi gerekir.”

Yatakta uzanmak birbirleriyle bağlantı kurma zamanı olabilir; Ross’un söylediğine göre birçok çiftte bu eksik. Müşterileri sıklıkla diğer kişinin “sürekli telefonla konuştuğundan” veya “dikkatinin dağılmış gibi göründüğünden”, bu durumun dikkatlerini tutmayı zorlaştırdığından ve dolayısıyla “daha fazla ayrılık” yaratabildiğinden şikayet ediyor.

Gevşeme ihtiyacı bile olsa…

“Günün sonunda gevşeme ihtiyacı tamamen anlaşılabilir olsa da, bunun ilişkiye verebileceği zararı inkar etmek zor.”

Ancak New York’ta yaşayan psikoterapist Aimee Hartstein, çiftlerin tüm akşam boyunca fişlerini tamamen kesmelerini beklemenin gerçekçi olmayabileceğini söyledi.

“Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, telefonlarımız burada kalacak ve onları bütün gece bir kenara koyacak sıra dışı bir çift” diye açıkladı ve şöyle devam etti:

“İnsanların haber almanın, arkadaşlarıyla konuşmanın ve eğlenmenin bir yolu bu. Eğer bir çift ilişkide mutluysa bu muhtemelen bir sorun değildir.”

Ross, belki de diğer kişiye ekrandan uzaklaşmak için “birlikte yapacak bir şeyler bulmak” isteyip istemediğini sorarak telefon kullanımı hakkında bilgi almayı önerdi.

“Telefonu partnerinizden kaçınmak için mi kullandığınızı kendinize sorun; eğer öyleyse, bunun nedeni ne olabilir?” Ross, ekranların bazen kaçınma taktiği olarak kullanıldığını belirtti.

“Alışkanlıklar kalıcı olma eğilimindedir ve biz onları aktif olarak değiştirmeye çalışmadığımız sürece devam ederler.”

Ancak cep telefonunuzun kaliteli zamanı ihlal ettiğinden şüpheleniyorsanız uzmanlar, akşam yemeğinde telefon kullanmamak veya haftanın bir gününü ekransız geçirmek gibi ekran sınırları belirlemenizi öneriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.