Ünlü ilaç devinden Kovid-19 aşısı itirafı! Bakın hangi hastalığa neden oluyor…

İlaç devinden bomba itiraf: Üç yıl sonra Kovid-19 aşılarıyla ilgili gerçek gün yüzüne çıktı! Skandal bir itirafla, neden olduğu hastalık açığa çıktı.

Ünlü ilaç devinden Kovid-19 aşısı itirafı! Bakın hangi hastalığa neden oluyor…
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Dünyaca ünlü ilaç devi AstraZeneca, sonunda skandal bir itirafta bulundu. Pandemi sırasında, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği Kovid-19 aşısını piyasaya sürdü.

Ancak aşıların insanlarda ölüm veya ciddi hastalık riskine yol açmasıyla ilgili ortaya çıkan vakalar sonrasında şirket dava edildi. İlk şikayetler Nisan 2021’de ortaya çıktı. Bu tarihte aşı olduktan sonra kan pıhtılaşması yaşayan ve ardından kalıcı beyin hasarı alan iki çocuk babası Jamie Scott, şirketi dava etti ve geçen yıl dava görüldü. Şikayetlerin merkezinde olan AstraZeneca, iddialara sert bir şekilde karşı çıktı. Ancak Şubat ayında Yüksek Mahkeme’ye sunduğu belgede, Kovid aşısının çok nadiren TTS’ye (Trombositopeni Sendromlu Tromboz) neden olabileceğini resmen kabul etti.

TTS, insanlarda kan pıhtılaşması ve düşük kan trombosit sayısına yol açan bir sendromdur.

AstraZeneca’nın Scott davasındaki bu itirafı, şirketin belirli yasal durumlarda aşının ciddi hastalık ve ölüme sebep olabileceğini kabul etmesi durumunda tazminat ödemek zorunda kalabileceği anlamına geliyor.

AstraZeneca’ya karşı açılan 51 davadaki mağdurlar, yaklaşık 100 milyon poundluk tazminat talep ediyorlar.

Mağdur Scott’ın eşi Kate Scott, önemli açıklamalarda bulundu. Kate Scott, tıp dünyasının uzun süredir bu durumun aşıdan kaynaklandığını kabul ettiğini belirtti, ancak sadece AstraZeneca’nın bu gerçeği sorguladığını dile getirdi.

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.