Üniversite Bulvarı tamam da giriş nerede?

Adana’da uzun zamandır yapımı devam etse de yerel seçimler öncesinde hızlı bir çalışmanın ardından açılan Sarıçam ilçesindeki Üniversite Bulvarı, bulunduğu bölgenin trafik yükünü epey hafifletecek bir proje.

Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Üniversite Bulvarı bulunduğu konum itibarıyla Çatalan Caddesinden oldukça kısa sürede Şehir Hastanesine ulaşımı sağlıyor. Hiçbir şekilde ne Kozanyolu trafiğine takılıyorsunuz ne de Çukurova Üniversitesi yolunu dolaşmak zorunda kalıyorsunuz, 5 dakikada kendi aracınızla Şehir Hastanesine ulaşabiliyorsunuz. 

Bu proje, önceki dönem belediye başkanlığı yapan Hüseyin Sözlü’nün projesiydi. Görev süresi bu projeyi hayata geçirmeye yeterli olmadı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Zeydan Karalar, proje için önceleri pek çaba sarf etmedi ancak yerel seçimlere az bir süre kala çalışmalara ağırlık vererek açılışını gerçekleştirdi.

Üniversite Bulvarının trafiğe açılması gerçekten büyük rahatlık sunacak. Sunacak sunmasına da araçlar için Şehir Hastanesinden doğru düzgün bir giriş olabilse gerçekten rahat olacak. Maalesef o kadar uzunlukta bulvar yapılmış fakat bulvara adamakıllı bir giriş verilmesi düşünülmemiş.

Sürücüler, Şehir Hastanesinden Yeşil Bulvara dönüyor, oradan da Üniversite Bulvarına yol almak istiyorlar. Ancak gelin görün ki bu bağlanmak hiç de kolay olmuyor. Çünkü giriş yok, Yeşil Bulvardan, Üniversite Bulvarına bağlanmak istediklerinde rahat bir giriş olmadığı için karşı yolu kesmek zorunda kalarak giriş yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da karşı yönden gelen araç trafiği ile birleşince tam bir trafik keşmekeşi yaşanıyor.

Üniversite Bulvarına denecek bir şey yok. Yapanların ellerine sağlık…

Ancak bir zahmet bir de bu bulvar için bir giriş verilirse; o zaman dört dörtlük hizmet yapılmış olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.