Umut Öken’in elebaşı olduğu organize suç örgütü çökertildi

Diyarbakır merkezli 8 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-39” operasyonlarında, bir organize suç örgütünün çökertildiği ve 33 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Umut Öken’in elebaşı olduğu organize suç örgütü çökertildi
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Diyarbakır merkezli Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş’ta operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda, elebaşılığını Umut Öken’in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiği ve 33 şüphelinin yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Operasyonla ilgili detayları da aktaran Yerlikaya, şüphelilerin Sur bölgesinde faaliyet gösteren esnafın iş yerlerine çökmeye çalıştıklarını, zorluk çıkaran esnafın iş yerlerini kurşunladıklarını, bir iş hanını üs olarak kullandıklarını ve esnaflara korku ve baskı uygulayarak iş yerlerini terk etmelerini sağladıklarını belirtti. Örgütün, küçük yaştaki çocukları kullanarak esnafa yönelik yaralama ve tehdit eylemlerini gerçekleştirdiğini, baskı ve şiddet yoluyla mağdur esnafları şikayetlerinden vazgeçirdiklerini, Sur bölgesinde vatandaş üzerinde baskı kurarak isim yapmaya çalıştıklarını ve maddi menfaat sağladıklarını tespit ettiklerini ifade etti.

Yerlikaya ayrıca, operasyon sırasında 14 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tabanca, 2 av tüfeği ve çok sayıda fişeğe el konulduğunu kaydetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.