Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 yıl sonra ziyaret ettiği Irak’ta iki ülke arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı.

Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı
Yayınlama: 22.04.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile stratejik konuları ele aldı.

Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları öne çıktı. Erdoğan, PKK ile mücadelede Irak’ın rolünü vurgulayarak, terörün her türlüsünden arınması gerektiğini ifade etti.

Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı

İki ülke arasında ticaret hacminin artırılması amacıyla Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı. Bu anlaşma, 2030 yılına kadar ticaret hacminin 20 milyar dolara ulaştırılmasını hedefliyor.

Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile Bağdat Sarayı’nda gerçekleştirdiği ilk görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri, bölgesel meseleler ve terörle mücadeleyi ele aldı. Ayrıca, Türkmenlerin hak ettiği konuma ulaşması ve Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinin Irak’ın istikrarı için önemine değindi.

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile Kalkınma Yolu Anlaşması’nın imza törenine katıldı.

Erdoğan, Türkiye ve Irak’ın iş birliğiyle bölgesel kalkınma ve refahın artırılacağını belirtirken, Gazze’deki İsrail zulmünü durdurma çabalarının devam ettiğini ve Müslüman ülkelerin bu süreçte birlik içinde hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.