Türkiye fazla mesaide Avrupa’nın en zirvesinde

Türkiye’nin ücretli kesimi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çin ve Hindistan’ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’de fazla mesai yapanların oranı, Avrupa Birliği (AB) ortalamasını neredeyse 4’e katlamış durumda.

Türkiye fazla mesaide Avrupa’nın en zirvesinde
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün raporuna göre, haftalık çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu. BAE’de işçi kesimi haftada ortalama 50.9 saat çalışıyor. BAE’yi Hindistan ve Çin takip ediyor; Hindistan’da işçilerin ortalama çalışma süresi 46.7 saat iken, Çin’de bu süre 46.1 saat olarak belirlenmiş.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Türkiye’nin ücretli kesimi haftada ortalama 43.3 saat çalışıyor. Bu durum, Türkiye’yi BAE, Çin ve Hindistan’ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke konumuna getiriyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, haftalık çalışma saatleri komşu Yunanistan’da 39.7 saat, ABD’de 38 saat, Almanya’da 34.7 saat ve Hollanda’da ise 31.6 saat olarak tahmin ediliyor.

Avrupa Birliği’nin (AB) istatistik ofisi Eurostat verilerine göre, 2023 yılında AB çalışanlarının yüzde 7.1’i haftada 49 saat ve üzerinde çalıştı. Türkiye’de ise fazla mesai yapanların oranı, AB ortalamasını neredeyse 4’e katlıyor.

Eurostat’ın TÜİK’ten aldığı verilere göre, Türkiye’de 20-64 yaş arasındaki çalışan kesiminin yüzde 27.2’si haftada 49 saat ve üzerinde çalışıyor. Bu da Türkiye’deki her 4 çalışandan birinin uzun mesailer yapmak zorunda kaldığını gösteriyor. Türkiye’nin ardından en uzun mesailerin görüldüğü ülkeler İzlanda ve Yunanistan oldu. İzlanda’da çalışanların yüzde 13.8’i, Yunanistan’da ise çalışanların yüzde 11.6’sı 49 saat ve üzerinde çalışıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.