TRPharm uluslararası pazarlarda yerelleşerek büyüyecek

Onkoloji, hematoloji, immünoloji, metabolizma gibi nadir hastalıklar başta olmak üzere göz, çocuk sağlığı ve medikal estetik alanlarında sunduğu ilaç ve ilaç dışı inovatif çözümlerle sağlık alanının öncü şirketi TRPharm, uluslararası pazarlara açılma kararının ardından öncelikle Orta Doğu’da başarılı ihaleler kazanarak adını duyurdu. Sonrasında TRPharm, Dubai’de bir ofis açarak daha geniş bir coğrafyada varlık göstermeye başladı.

TRPharm uluslararası pazarlarda yerelleşerek büyüyecek
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Müjde DEMİR/ÖZEL HABER

Kuzey Afrika’da, Cezayir ve Tunus gibi ülkelerde devlet ihalelerine girerek ciddi satışlar yapan TRPharm, benzer bir stratejiyle ilerlediği Latin Amerika ve Asya Pasifik bölgesinde de büyümeye devam ediyor. Vietnam ve Gana pazarında önemli adımlar atan şirket, bu ülkelerde de satış ve distribütörlük ağlarını kurarak yerelleşme yolunda ilerliyor. Şirket, 2021 yılından bu yana var olduğu Körfez Arap Ülkeleri’nde gücünü ruhsatlandırma çalışmalarıyla perçinlerken, 2023’ün ikinci yarısında Gana’da kurduğu iştirak şirketiyle Afrika pazarında da yatırımlarını sürdürüyor.

 “Her ülkede özelleştirilmiş ürün portföyleri oluşturacağız”

Afrika pazarında ağırlıklı olarak onkoloji ve hematoloji alanındaki ürünlerinin yanı sıra partnerlerinin ürünleriyle de ilerlemeyi hedeflediklerini söyleyen TRPharm Genel Müdürü İsmet İnce, bölgedeki stratejilerini şöyle özetliyor: “Stratejimiz, inovatif ürün portföyümüzü etkin bir şekilde kullanırken, maliyet hassasiyeti yüksek ülkelerde özellikle jenerik ürünler aracılığıyla tasarruf fırsatları sunmak. Böylece, her ülkenin ihtiyaç ve koşullarına uygun, özelleştirilmiş ürün portföylerini belirleyerek doğru portföyü oluşturacağız.” Cezayir ve Tunus’un da TRPharm için çok önemli iki pazar olduğunun altını çizen İnce, bu ülkelerde yakın dönemde ruhsatlandırma süreçlerine başlayacaklarını, yeni moleküller için anlaştıkları diğer partnerleri de lisanslayarak bu ülkelere sokma çalışmaları yaptıklarını belirtiyor.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.