TikTok kullanıcılarına iyi haber! Sevilen şarkılar uygulamaya geri dönüyor!

TikTok, Universal Music Group ile Taylor Swift, Drake ve The Weeknd şarkılarını eski durumuna getirecek yeni bir lisans anlaşması imzaladı.

TikTok kullanıcılarına iyi haber! Sevilen şarkılar uygulamaya geri dönüyor!
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

DERYA ÖZGÜR/ÖZEL HABER

TikTok, Univeral Music Group (UMG) ile yeni bir lisans anlaşması imzaladı. 
Bu, plak şirketinin şarkılarını ve sanatçılarını sosyal medya platformuna geri yükleyecek. 

TikTok kullanıcıları için iyi haber; en sevdiğiniz şarkılar sonunda geri döndü! 

TikTok, Univeral Music Group (UMG) ile şirketin şarkılarını ve sanatçılarını sosyal medya platformuna geri yükleyecek yeni bir lisans anlaşması imzaladı. Buna Taylor Swift, Drake ve The Weeknd gibi popüler sanatçıların şarkıları da dahil.

TikTok’un Küresel Müzik İş Geliştirme Başkanı Ole Obermann şunları söyledi: ‘Sanatçılar, yaratıcılar ve hayranlar arasında daha derin bağlantılar oluşturan bir yol oluşturmak için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. 

‘Özellikle, insan yaratıcılığını korurken müzikal yaratıcılık ve hayran katılımında yeni bir çağa olanak sağlamak için yapay zeka araçlarının sorumlu bir şekilde geliştirildiğinden emin olmak için birlikte çalışacağız.’

Lisans anlaşmasının Ocak ayında sona ermesi ve iki tarafın sanatçılara ve şarkı yazarlarına telif hakkı ödemeleri, yapay zekadan ( AI ) korunma ve TikTok kullanıcılarıiçin çevrimiçi güvenlikkonusunda anlaşmaya varamaması üzerine TikTok, Universal’ın içeriğini uygulamasından kaldırmaya başladı .

Kısa video uygulaması, müzik endüstrisi için değerli bir pazarlama ve tanıtım aracıdır. 

Midia Research’e göre TikTok, YouTube ve Spotify gibi müzik akışı hizmetlerinin önünde, ABD’de 16-19 yaş arası gençlerin en çok müzik keşfettiği yer.

Midia’nın kıdemli müzik endüstrisi analisti Tatiana Cirisano, “ABD’li tüketicilerin yaklaşık dörtte biri TikTok’ta duydukları şarkıları dinlediklerini söylüyor” dedi.

Ancak Universal Music, sanatçılarına ve şarkı yazarlarına diğer büyük sosyal medya platformlarından aldığının sadece küçük bir kısmını ödediğini iddia etti.

110 milyon dolarlık hacim

Müzik şirketi, TikTok’un yıllık gelirinin yüzde birini, yani 2023’te yaklaşık 110 milyon doları oluşturduğunu söyledi. 

Midia’ya göre YouTube, aksine, Haziran 2022’de sona eren 12 ay içinde kullanıcı tarafından oluşturulan içerikten müzik endüstrisine 1,8 milyar dolar ödedi.

Universal Music’in en büyük sanatçılarından biri olan Taylor Swift , pazarlık gücünü pekala aşındırabilecek bir hareketle , son albümü ‘The Tortured Poets Departmanı’nın tanıtımını yaparken bazı şarkılarının TikTok’a geri dönmesine izin verdi.

Financial Times’a göre Swift, Universal ile 2018 yılında yaptığı anlaşma uyarınca kayıtlarının telif haklarına sahip ve şarkılarının nerede bulunabileceğini kontrol edebiliyor.

Lisanslama müzakereleri son haftalarda yeniden başlarken yapay zeka önemli bir tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.