Test etmeye cesaretin var mı? Güneş kremi kullanmazsan 20 yıl sona yüzün nasıl görünecek bir bak!

Güneş koruyucuları sadece tatile gittiğimiz bir kaç gün mü kullanıyorsunuz? Peki güneş koruyucu kullanmadığınız takdirde yüzünüzün 20 yıl sonra nasıl görüneceğini şimdiden görmek ister misiniz? Hadi cesaretin varsa haberi oku ve kararını ver!

Test etmeye cesaretin var mı? Güneş kremi kullanmazsan 20 yıl sona yüzün nasıl görünecek bir bak!
Yayınlama: 21.04.2024
A+
A-

MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Serumlar uygulayabilir, yüz bakımına gidebilir ve estetik müdahaleler için tonla para harcayabiliriz, ancak yaşlanma belirtilerini yavaşlatacak ve derimizi iyileştirecek tek ürünü çoğumuz atlıyoruz! Onlar da güneş koruyucuları!

İngiltere merkezli bir kozmetik markasının yaptığı son araştırmanın sonuçlarına göre, nüfusun sadece yüzde 26’sı yani 4’te biri her gün güneş koruyucu kullanıyor. Kullananların büyük bir kısmı da ürünleri yanlış kullanıyor. Cilt bakım danışmanı Dr. Mike Bell şöyle diyor:

‘Belirtilen korumayı elde etmek için yüzünüze ve boynunuza bir çay kaşığı ürün uygulamak önemlidir.’

Daha kolay yaşlanıyoruz

Bazen harekete geçmenizi sağlamak için güneşe maruz kalma istatistiklerini tekrar duymanız gerekir. Bilimsel çalışmalarda öne çıkanlar şöyle:

‘Güneşe daha fazla maruz kalan ve güneş koruyucu kullanmayanlar, düzenli olarak güneş koruyucu kullanan ve güneşe maruz kalmayı yönetenlerden çok daha önce yaşlanma belirtileri gösteriyor. Ayrıca güneş, erken cilt yaşlanmasının bir numaralı nedenidir; erken yaşlanma belirtilerinin yüzde 80’i güneş ışığından kaynaklanmaktadır.  Yıllık güneşe maruz kalmanın yüzde 40’ı yaz ayları dışında gerçekleşiyor ve bu da her gün güneş korumalı ürünlerin kullanmanın önemini gösteriyor.’

Güneş kremleri D vitamini sentezini durdurur mu?

Peki ya benim D vitamini?

Araştırma, güneşten korunmak için15 faktörlü bir krem uygulandığında D vitamininin hâlâ sentezlendiğini gösteriyor.

Koyu tenliler de güneşten zarar görür

Araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer veri de ten renginiz ne olursa olsun, güneşten zarar görürsünüz. Koyu tenli olmak sonucu değiştirmez.

20 yıl sonra nasıl görüneceğiz?

UV ışınlarının yaşlandırıcı etkilerine dair daha fazla kanıta ihtiyacınız varsa, işte potansiyel yukarıda. Görüntüler Auriole Prince tarafından Futureface’te oluşturuldu. Sigara, stres, içki ve evet güneş gibi yaşam tarzı faktörlerinin cildimiz üzerindeki olası etkilerini göstermek için yapay zekayı kullanıldı. Bu görüntüler görünüşümüze ve uzun vadeli sağlığımıza fayda sağlayacak seçimler yapmaya itebilir ve görsellerinin “gelecekteki benliğimizle daha fazla bağlantı kurmamıza ve onunla daha fazla empati kurmamıza, böylece değişiklik yapma olasılığımızın daha yüksek olmasına” yardımcı olabilir.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.