Tesla, otonom sürüş teknolojisi için Çin’den onay aldı

Tesla CEO’su Elon Musk, ülkede tam otonom sürüşün hayata geçirilebilmesi için yetkililerden talep ettiği izni aldı. Tesla hisseleri gelişme sonrası yüzde 12 yükseliş kaydetti.

Tesla, otonom sürüş teknolojisi için Çin’den onay aldı
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla’nın sahibi Elon Musk, otopilot teknolojisinin ileri versiyonu otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürmek için ikinci büyük pazarı olan Çin’den onay aldı.

Konuya yakın kaynaklar, Çin’e ziyarette bulunan Musk’a bazı koşullar karşılığında onay verildiğini bildirdi. Tesla’nın 2 önemli zorluğu aştığı belirtildi; Çinli teknoloji devi Baidu tarafından sağlanan haritalama ve navigasyona dayalı otonom sürüş hizmetlerini kullanmak ve veri güvenliği ile gizlilik konularında istenen gereksinimleri karşılamak.

Otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin’de siyasi yetkililerle görüşmelerde bulunan Musk Çin Başbakanı Li Çiang ile bir araya gelmiş, Li, görüşmede Çin’in büyük ölçekli pazarının yabancı firmalara daima açık olacağını belirterek, piyasaya daha fazla erişim ve daha iyi hizmet güvencesi sağlayacaklarını söylemişti.

Tesla hisseleri haber sonrası yüzde 12 yükseliş kaydetti.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.