Tahliye ve beraat vaadiyle dolandırıcılık yapan 1’i avukat 9 kişi gözaltında

Diyarbakır’da, adliye ile ilişkili olduklarını iddia ederek haklarında soruşturma veya dava süreci olan kişlerden para talep ederek dolandıran bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 9’u, aralarında bir avukatın da bulunduğu kişiler tutuklandı.

Tahliye ve beraat vaadiyle dolandırıcılık yapan 1’i avukat 9 kişi gözaltında
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Diyarbakır’da yargıda görevli kişilerin adını ve nüfuzunu kullanarak tahliye veya beraat vaadiyle dolandırıcılık yapan çeteye yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. 20 kişilik şebekede yer alan 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon, 1 Mayıs’ta İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Şüphelilerin, haklarında soruşturma veya dava süreci olan kişilere Diyarbakır Adliyesi ile bağlantıları olduğunu iddia ederek para talep ettikleri ve tahliye veya beraat vaadiyle dolandırdıkları tespit edildi.

Eş zamanlı operasyonla belirlenen adreslere baskın düzenleyen ekipler, aralarında avukatların da bulunduğu 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda 20 cep telefonu ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan 9 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Güveni kötüye kullanma’, ‘Tehdit ve kasten yaralama’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Diğer şüphelilerden 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.