Stres ve mobbing çalışma verimliliğini düşürüyor, ruh sağlığını etkiliyor

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, iş yerindeki stresin, mobbing gibi olumsuz durumların, çalışanların ruh sağlığını olumsuz etkileyerek, ruhsal sorunlara yol açabildiğini söyledi.

Stres ve mobbing çalışma verimliliğini düşürüyor, ruh sağlığını etkiliyor
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Derya ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, iş yerindeki stres ve mobbing gibi olumsuz koşulların, bireylerin ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ve ruhsal sorunlara yol açabileceğini kaydetti. Demir, “Uyum sağlama yeteneğini geliştirmek ve ruh sağlığını korumak, bununla başa çıkmanın önemli bir parçasıdır. Düzenli olarak fiziksel ve zihinsel sağlık için çalışmak, hayatta bir anlam bulmak ve stresle başa çıkma becerilerini geliştirmek çok önemlidir” dedi.

Stresin kronik hale gelmesinin, uzun süreli stres durumlarında ortaya çıktığını ve depresyon, anksiyete gibi birçok sağlık sorununa yol açabildiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, “Stres belirtileri bazen fark edilmeyebilir ancak sürekli yorgunluk, isteksizlik gibi belirtiler kronik stresin işaretleri olabilir. Bu durumda, düzenli ve yeterli uyku alışkanlıkları geliştirmek, tükenmişliğe karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Melatonin hormonunun belirli saatlerde salgılanmasını sağlamak için uyku rutinine dikkat edin” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.