Simit fiyatlarına bakanlık onayı zorunlu hale getirildi

Simit fiyat tarifesi değişikliklerinde Ticaret Bakanlığı’nın onayının artık zorunlu hale getirildiği bildirildi.

Simit fiyatlarına bakanlık onayı zorunlu hale getirildi
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Yeni düzenlemeyle, tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifeleri için Ticaret Bakanlığı’nın onayı zorunlu hale geldi. Bu değişiklikle birlikte, simit fiyatları gibi belirli ürünler için Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşü alınırsa fiyatlarda artış yapılabilmesi sağlandı.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğine göre, tarifeler yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe giriyor. Ancak simit fiyatları gibi özel ürünler için belirlenen tarifelerin oluşturulmasında, Ticaret İl Müdürü, Tarım ve Orman İl Müdürü, esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesi de önem taşıyor.

Heyetin ve ilgili meslek komitesinin görüşleri dikkate alınarak Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu görüş alınması durumunda, meclisin onayına sunulacak ilk toplantıda tarife kabul edilebilecek. Ancak, Ticaret Bakanlığı’nın olumsuz görüş bildirmesi durumunda, yeni bir tarife hazırlanarak yeniden Bakanlık görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulacak.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.