Semed Ötünç’ün elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü çökertildi: 42 kişi gözaltında

Bursa merkezli 8 ilde Semed Ötünç’ün organize suç örgütüne yapılan operasyonda 42 kişi gözaltına alındı.

Semed Ötünç’ün elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü çökertildi: 42 kişi gözaltında
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda, Bursa merkezli olarak İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale’de suç örgütlerine yönelik “Mahzen-36” operasyonunun düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonlar kapsamında; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj suçlarını işleyen organize suç örgütü üyelerinin faaliyetlerine son verildiği belirtildi. Şüphelilerin, mağdurları kandırmak ve şiddet uygulamak suretiyle uyuşturucu madde bağımlısı hale getirdikleri, ardından mağdurlara zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı, konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıkları tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde elebaşının da bulunduğu organize suç örgütü üyesi 42 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı. Ayrıca, 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve dijital materyallerin ele geçirildiği belirtildi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.