Şarjım bitecek derdi son buluyor! Samsung’tan çığır açacak teknoloji! Bataryaya yapay zeka desteği

Samsung’un Galaxy S25 serisi için geliştirdiği yapay zeka destekli batarya teknolojisi, pil ömrünü uzatmayı vaat ediyor.  Detaylar haberimizde.

Şarjım bitecek derdi son buluyor! Samsung’tan çığır açacak teknoloji! Bataryaya yapay zeka desteği
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Teknoloji devi Samsung, yenilikçi bir hamleyle yapay zeka teknolojisini batarya alanında kullanacak. Şirketin Galaxy S25 serisi için geliştirdiği bataryalarda yapay zeka destekli özelliklerle pil ömrünü artırması bekleniyor.

Samsung’un cihaz geliştirme sürecinde yapay zekaya başvurmasıyla ilgili yeni iddialar gündemde. Galaxy S25 serisi için hazırlıklara başlayan firma, batarya konusunda da yapay zeka teknolojisinden destek alacak. Battery AI adı verilen bu yapay zeka sayesinde, cihazların kullanım süresinde önemli bir artış sağlanması hedefleniyor.

2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S25 serisi için yapılan çalışmalarda, batarya ömrünü uzatma konusuna özel önem veriliyor. Samsung’un Battery AI ile yapay zeka destekli batarya teknolojisiyle pil ömrünün yüzde 5 ila 10 arasında artırılması planlanıyor. Şirketin daha önce batarya konusunda yapay zekadan destek aldığı biliniyor ancak bu seferki çalışmanın daha detaylı ve kapsamlı olduğu belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.