Sanayicilere 500 bin Euro’luk proje çağrısı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde “Ufuk Avrupa Genel Bilgilendirme ve Avrupa İnovasyon Ekosistemi Çağrıları” toplantısı yapıldı. Proje bütçesi 500 bin Euro olan çağrının 26 Nisan 2022’de kapanacağı bildirildi.

Sanayicilere 500 bin Euro’luk proje çağrısı
Yayınlama: 26.01.2022
A+
A-

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı AB Çerçeve Programları Müdürlüğü Avrupa İnovasyon Konseyi Ulusal İrtibat Noktası Temsilcisi Merve Diyar Kaya, online gerçekleştirilen toplantıda, Ufuk Avrupa ve yapılan çağrıları anlattı. Düzenlenen toplantı için OSBÜK’e teşekkür eden Kaya, Türkiye’nin Avrupa Birliği Çerçeve Programları sürecine ilişkin bilgi verdi. Programa dahil olmasının ardından zaman içerisinde Türkiye’nin ulusal katkısının ve aldığı payının arttığını aktaran Kaya, U2020 ile Türkiye’nin Çerçeve Programlara ulusal katkısının 265,5 milyon Euro’ya ulaştığını, alınan payın da 297,3 milyon Euro olduğunu dile getirdi.

OSB ve sanayicilerine uygun çağrılar var

Ufuk Avrupa’nın çok geniş bir program olduğunu, yapılan çağrılardan OSB ve sanayicilerine çok uygun çağrıların da bulunduğunu anlatan Kaya, çağrılardaki konsorsiyum şartına dikkati çekti. Avrupa İnovasyon Ekosistemi içerisindeki çağrılardan bazılarının OSB’lerin ilgi odağı olabileceğini ifade eden Kaya, “Bu çağrıda amaç, program ülkelerinde inovasyon teşvikini destekleyen mevcut başarılı girişimlerin ve ağların farklı paydaşlar ve bölgeler ile iş birliği yapmasını sağlamaktır. Bu sayede Avrupa’nın inovasyon verimliliği ve kapasitesi artacak.” dedi.

Çıkılan çağrıda proje bütçesinin 500 bin Euro olduğunu dile getiren Kaya, çağrı kapanış tarihinin 26 Nisan 2022 olduğunu vurguladı.

Toplantı sonunda katılımcıların çağrıların ayrıntıları hakkındaki soruları yanıtlandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.