Salgın krizi patlak vermeye başladı! Salgın nedeniyle eğitime ara verildi

Nijerya’nın Adamawa eyaletinde meydana gelen kızamık salgınında 42 çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine, yetkililer okullarda geçici bir eğitim arası kararı aldılar.

Salgın krizi patlak vermeye başladı! Salgın nedeniyle eğitime ara verildi
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Nijerya’nın Adamawa eyaletindeki kızamık salgını nedeniyle 42 çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine, Eğitim ve Sermaye Geliştirme Bakanlığı’ndan Adamawa Eyaleti Daimi Sekreteri Aisha Umar bir açıklama yaptı.

Umar, eyaletteki Mubi ve Gombi bölgelerindeki kızamık salgını sebebiyle tüm okulların geçici olarak kapatıldığını belirtti. Umar, bu kararın hastalığın yayılmasını durdurmak ve çocukların aşılanmasını sağlamak amacıyla alındığını vurguladı. Öğrencilerin 13 Mayıs’ta yeniden okula başlayabileceklerini ekledi.

Adamawa eyaletinde 308 çocuğun kızamıktan etkilendiği ve salgın nedeniyle 42 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirilmişti. Kızamık, ateş, halsizlik, öksürük, burun akıntısı ve gözlerde kızarıklıkla başlar ve sonrasında döküntüler görülür. Ayrıca kulak enfeksiyonu, ishal, zatürre ve beyin hasarı gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir ve ölümcül olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.