30 NİSAN 2024
BIST 100 10.082,77 % 1,69
DOLAR 32,411 % -0,03
EURO 34,727 % -0,22
ALTIN GR. 2.433,65 % -0,06
BRENT 87,000 % -0,29
BTC 64.234,62 % 2,07
Haber Giriş: 15.04.2024 - 10:04 | Son Güncelleme: 15.04.2024 - 10:04

Rönesans Gayrimenkul sahibi kim, RGYAS ne iş yapar?

Rönesans Gayrimenkul kimin, sahibi kim, ne iş yapar? Sermaye Piyasası Kurulu-SPK'nın en son halka arz onayı verdiği Rönesans-RGYAS ilgili sahiplik bilgileri halka arza katılmak isteyen yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte RGYAS kimin, sahibi kim, ne iş yapar? soruları ile Rönesans Gayrimenkul ortakları hakkında en detaylı bilgiler.

Rönesans Gayrimenkul sahibi kim, RGYAS ne iş yapar?

Rönesans Gayrimenkul kimin, sahibi kim, ne iş yapar? Sermaye Piyasası Kurulu-SPK'nın en son halka arz onayı verdiği Rönesans-RGYAS ilgili sahiplik bilgileri halka arza katılmak isteyen yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte RGYAS kimin, sahibi kim, ne iş yapar? soruları ile Rönesans Gayrimenkul ortakları hakkında en detaylı bilgiler.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arz oluyor. RGYAS halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar ise ortak olacakları şirketin yönetim yapısını ve sahipleri hakkındaki bilgileri merak ediyor. Biz de siz halka arz yatırımcıları için Rönesans Gayrimenkul hakkındaki tüm merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bu haberimizde derledik. RGYAS kimin, sahibi kim? Rönesans ne iş yapar, Rönesans Gayrimenkul sahibi Kamil Yanıkömeroğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eş eşi kim, ne iş yapıyor? sorularına bu haberdeki detaylardan ulaşabilirsiniz. Gelin RGYAS kimin, ne iş yapar sorularının yanıtlarıyla başlayalım.

Rönesans Gayrimenkul-RGYAS ne iş yapar?

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ.-RGYAS ne iş yapar? sorusunun yanıtı şirketin resmi internet sitesindeki 'hakkımızda' bölümünde kamuoyuyla paylaşılmış durumda. Bu bilgilere göre RGYAS ne iş yapar? sorusunun yanıtı şöyle:

"Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGY), Rönesans Holding‘in ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketidir. Holding’in 30 yılı aşkın inşaat deneyimini 22 yıllık gayrimenkul deneyimiyle birleştiren RGY; kendi yönettiği projeleri, 1.500.000 m² toplam inşaat alanı ve 740.000 m² brüt kiralanabilir alanı ile hizmet vermektedir.

RGYAS devam eden projeleri

Rönesans Gayrimenkul’ün mevcut portföyünde, hâlihazırda faaliyette olan 12 alışveriş merkezi, 4 ofis, 1 konut, 1 okul, devam etmekte olan 1 konut projesi ve geliştirmeye müsait 2 arsa olmak üzere toplam 21 gayrimenkul bulunmaktadır.!

 

Rönesans Gayrimenkul-RGYAS sahibi kim?

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ. kimin sorusunun yanıtı ise şirketi ortaklık ağına göre şöyle:

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. şirket paylarının 225 milyon 477 bin adet payı Rönesans Emlak Geliştirme Holding A.Ş.’ye,

65 milyon 116 bin 888 adedi Euro Cube Private Limited’e,

7 milyon 158 bin adedi Kamil Yanıkömeroğlu’na,

5 milyon 965 bin adedi Murat Özgümüş’e aittir.

RGYAS sahibi Kamil Yanıkömeroğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Rönesans Gayrimenkul'un yönetim kurulu başkanı aynı zamanda ortaklarından Kamil Yanıkömeroğlu kimdir sorusunun yanıtı şöyle:

"1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Kamil Yanıkömeroğlu , 2003 yılına kadar çeşitli uluslararası şirketlerde yapım , yönetim ve proje geliştirme alanlarında çalışmıştır. Yanıkömeroğlu, 2003 yılından bu yana Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Rönesans Concessions grubu Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir."

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, eşi kim?

Rönesans Gayrimenkul'un büyük ortağı olan Rönesans Holding'e ait. Holdingin yönetim kurulu başkanı ise genç kadın yöneticiler arasında ismi tanınan İpek Ilıcak Kayaalp'tir. İpek Ilıcak Kayaalp, aynı zamanda RGYAS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olan İpek Ilıcak Kayaalp, 2006 yılına kadar çeşitli uluslararası şirketlerde, varlık yönetimi ve finans alanlarında çalışmıştır.

Kayaalp, 2006 yılında Rönesans Holding İcra Kurulu Üyesi ve Rönesans Holding Grup Şirketleri Hazine Grup Başkanı olarak görev yapmaya başlamıştır. 2014 yılından bu yana Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir.
TÜSİAD ve KANÇODER gibi sivil toplum kuruluşları ile aktif olarak çalışmalar yürütmektedir.

İpek Ilıcak Kayaalp, Rönesans Holding'in sahibi Erman Ilıcak'ın kardeşidir. Babası ise Bekir Ilıcak'tır. İpek Ilıcak, Kayaalp ailesinin gelinidir.

En güçlü 50 iş kadını listesinde

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, 2023 yılında 'Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını Listesi'nde yer aldı.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ
KONULAR: Borsa

YORUMLAR

Rönesans Gayrimenkul sahibi kim, RGYAS ne iş yapar?
haberine yorum yapın
0 YORUM