Richard Gadd kimdir, kaç yaşında? Richard Gadd gerçekten biseksüel mi? Richard Gadd gerçek sevgilisi kim?

Netflix’in son zamanlarda adından en çok söz edilen dizisi Baby Reindeer hem konusu hem de oyuncu kadrosu ile merak ediliyor. 1. sezonu 7 bölümden oluşan mini dizi Baby Reindeer, yarı zamanlı barmenlik yapan, acemi bir komedyen olan Donny Dunn’un Martha adında bir kadın ile tanışması ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Tek istediği sevilmek olan Martha’ya çay ısmarlayan Donny’nın hayatı o gunden sonra değişiyor. Martha saplantılı bir sapığa dönüşüyor.  Baby Reindeer’da Donny Dunn kim oynuyor?

Richard Gadd kimdir, kaç yaşında? Richard Gadd gerçekten biseksüel mi? Richard Gadd gerçek sevgilisi kim?
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Baby Reindeer Neflix’in son zamanlardaki en iyi işlerinden biri oldu. Kısa sürede en çok izlenen dizilerden oldu. Yarı zamanlı barmenlik yapan acemi komedyen Donny Dunn’ın Martha adında bir kadına çay ısmarlaması ile hayatının kabusa dönmesini anlatan mini dizi 7 bölümden oluşuyor. Donny Dunn ise hikayesin baş kahramanı. Peki Baby Reindeer’da Donny Dunn kim oynuyor?

Richard Robert Steven Gadd kim?

Richard Robert Steven Gadd (d. 11 Mayıs 1989)[1] İskoç yazar, aktör ve komedyen. Tek kişilik gösterisine ve gerçek yaşam deneyimine dayanan 2024 Netflix drama dizisi Baby Reindeer’ı yarattı ve başrolünde oynadı.[2]

Kişisel yaşamı

Gadd kendini biseksüel olarak tanımlıyor. Kendisi, cinsel istismardan kurtulan erkeklere yardım etmeye adanmış Birleşik Krallık’taki bir hayır kurumu olan We Are Survivors’ın elçisidir. Gadd’ın kendisi de cinsel istismarın kurbanıydı. Gadd, 2015’ten 2017’ye kadar yaşlı bir kadın tarafından takip ediliyordu.

Stephen King’in meşhur uyarlamasına benzetildi

Eleştirmenler, Baby Reindeer’ın konusunu, korku üstadı Stephen King’in meşhur bir romanından uyarlanan filme benzetti. 

Sinema ve televizyon yazarlarına göre Baby Reindeer, King’in aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan psikolojik gerilim türündeki Ölüm Kitabı’nı (Misery) hatırlatıyor. 

King’in 1987 tarihli romanı 1990’da beyazperdeye uyarlanmıştı (Castle Rock Entertainment)

Rob Reiner’ın yönettiği Oscar ödüllü Ölüm Kitabı’nda James Caan, ünlü aşk romanları yazarı Paul Sheldon’ı canlandırıyor. 

Kar fırtınasına yakalanan adam bir kaza geçirince, bir numaralı hayranı olduğunu iddia eden Annie Wilkes adlı kadın onu bularak ücra bir yerdeki evine getiriyor.

Yollar karla kaplı ve telefon hatları da kesikken, kırık bacaklar ve çıkık bir omuzla kalakalan yazar Paul Sheldon, Annie’nin evinde kapana kısılıyor.

“Benzer DNA’lar”

Eleştirmenler, Baby Reindeer ve Ölüm Kitabı’nın “benzer DNA’ları paylaştığı” konusunda hemfikir. Her iki yapım da kahramanlarıyla birlikte izleyicilerin de kapana kısılmış hissetmesine neden oluyor. 

Kathy Bates’in muhteşem performansıyla Oscar kazandığı Annie Wilkes karakteri, en sevdiği yazarı ıssız bir kulübeye hapsederken, Martha da Donny’yi kendi hayatına hapsediyor. Ona 40 binden fazla e-posta göndermekle kalmayıp yüzlerce saatlik sesli mesaj bırakıyor, ailesinin ve arkadaşlarının izini sürüyor. 

Baby Reindeer  oyuncuları kimler?

Richard Gadd: Donny Dunn

Nava Mau: Teri

Jessica Gunning: Martha

Danny Kirrane: Gino

Hugh Coles: Francis

Chloe Driver: Komedyen

Michael Wildman: Greggsy

Thomas Coombes: Daniels

Tom Goodman-Hill: Darrien

Shalom Brune-Franklin: Keeley

Nina Sosanya: Liz

Baby Reindeer 2. sezon ne zaman gelecek?
Baby Reindeer 2. sezo’un ne zaman geleceği henüz açıklanmamıştır.

Baby Reindeer yorumları, izleyici ne dedi?
Baby Reindeer, yayınlandığından beri izleyicilerden büyük ilgi görmüş ve övgüler toplamıştır. İzleyiciler, dizinin sarsıcı ve etkileyici hikayesini, başarılı oyunculuk performanslarıyla birleşince tam anlamıyla bir başyapıt olarak nitelendirmişlerdir.

Baby Reindeer, izleyicilere unutulmaz bir gerilim ve dram deneyimi sunarken, gerçek hayattan esinlenen hikayesiyle de dikkat çekiyor. Richard Gadd’ın başarılı performansı ve çarpıcı senaryosuyla, Baby Reindeer Netflix’in yeni favorilerinden biri olmaya aday.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.