06 MAYIS 2024
BIST 100 10.269,46 % -0,07
DOLAR 32,286 % -0,16
EURO 34,786 % -0,07
ALTIN GR. 2.408,75 % 0,64
BRENT 83,480 % 0,87
BTC 64.698,61 % 2,80
Haber Giriş: 26.04.2024 - 14:38 | Son Güncelleme: 26.04.2024 - 14:39

Rekabet Kurulu'ndan 19 teşebbüse soruşturma

Rekabet Kurulu, elektrik kontrol ve kumanda panosu sektöründe faaliyet gösteren 12, atık kağıt geri dönüşümü alanında faaliyet gösteren 7 teşebbüs hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurulu'ndan 19 teşebbüse soruşturma

Rekabet Kurulu, elektrik kontrol ve kumanda panosu sektöründe faaliyet gösteren 12, atık kağıt geri dönüşümü alanında faaliyet gösteren 7 teşebbüs hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, güç ve dağıtım transformatörü sektöründe faaliyet gösteren bazı firmalara ilişkin yapılan soruşturmada elde edilen bilgi, belge ve tespitler üzerine Kurul tarafından yapılan müzakereler sonucunda, bu bulguların ciddi ve yeterli olduğuna karar verildi.

Kurul, elektrik kontrol ve kumanda panosu sektöründe faaliyet gösteren 12 şirket hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

Soruşturma açılmasına karar verilen şirketler şunlardır: AFB Enerji Mühendislik İnşaat Taah. Paz. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti, Aksan Elektrik İnşaat Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti, Altınsoy Enerji Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Armtek Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ, Atce Enerji Otomasyon ve Pano İmalat Taahhüt AŞ, ATS Elektrik Pano Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Bab Mühendislik Elektrik İnş. Taahhüt San. Tic. Ltd. Şti, Biçer Pano Metal İşleri ve Elektrik San. ve Tic. AŞ, Çağdaş Pano Elektrik AŞ, Etien Enerji Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti, Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret AŞ ve Panobel Elektrik Gereçleri AŞ.

Ayrıca Kurul, atık kağıt geri dönüşümü alanında faaliyet gösteren 7 şirket hakkında ihracat için gerekli belgenin verilmesinde işbirliği yaparak Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla bir soruşturma başlattı. Bu şirketler ise şunlardır: Halkalı Kağıt, Karton San. ve Tic. AŞ, Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. AŞ, Kartonsan Karton San. ve Tic. AŞ, Marmara Kağıt ve Ambalaj San. ve Tic. AŞ, Modern Karton San. ve Tic. AŞ, Olmuksan International Paper Ambalaj San. ve Tic. AŞ ve Selkasan Kağıt ve Paketleme Malzemeleri İmalatı San. ve Tic. AŞ.

Ancak, Kurulca alınan bu soruşturma kararları, ilgili şirketlerin veya teşebbüs birliklerinin Kanun'u ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kalacakları anlamına gelmemektedir.

Bununla birlikte, Kurul, Kartek Holding AŞ'nin tek kontrolünün Param Holding International tarafından devralınmasına ilişkin yapılan başvuruyu nihai incelemeye almıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

YORUMLAR

Rekabet Kurulu'ndan 19 teşebbüse soruşturma
haberine yorum yapın
0 YORUM