Alman Başbakan Özgür Özel’in Almancasına hayran kalmıştı! Özgür Özel Almancayı nereden öğrendi? Özgür Özel’in eğitim hayatı

Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, CHP lideri Özgür Özel ile bir araya gelmişti. İkilinin muhabbet ettikleri sırada Özel’in Almancasını hayranlıkla dinleyen Steiner Özel’e ‘Perfect German’ sözlerini ifade etti. Peki merak edilen soru ise Özel Almanca’yı nerede öğrendi. İşte detaylar…

Yayınlama: 25.04.2024
A+
A-

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’ye resmi ziyarette bulunmuştu.

İkili muhabbet ettikleri sırada Steinmeier, Özgür Özel’in kendisine Almanca selam vermesi sonrası ise şaşkınlığını gizleyemedi. Özel’in Almancasını öven Steinmeier, İngilizce “Perfect German!” ifadesini kullandı.

Özgür Özel Almancayı nereden öğrendi? Özel’in eğitim hayatı

21 Eylül 1974 tarihinde Manisa’da Talat ve Şükran Özel çiftinin çocuğu olarak doğdu. Üsküp ve Selanik göçmeni bir ailenin çocuğudur. İlköğretimini Manisa Merkez Gazi İlkokulu’nda tamamladı. Verdiği bir röportajda, ilkokulu tamamladıktan sonra parasız yatılı sınavlarını kazanarak İzmir Bornova’da eğitim aldığını belirtmiştir.[6] Orta ve lise öğrenimine İzmir’de bulunan Bornova Anadolu Lisesinde başladı, son yılında Manisa Lisesine geçip oradan mezun oldu. Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesinde tamamlamasının ardından 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.

Lise öğretmeni ile bir araya gelmişti

24 Aralık 2023’te Almanya Sosyal Demokrat Partisi kongresinde CHP lideri Özgür Özel ile Özel Almanca öğretmeni Asuman Ünal bir araya gelmişti. Özgür Özel ve İzmir eski büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in öğretmeni olan Asuman Ünal” “İkisiyle de gurur duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

O karşılaşmada Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) kongresinde Almanca konuşmasını beğenip beğenmediğini sorduklarında ise Ünal, “Beğendim, beğendim” yanıtını vermişti. Özel bunun üzerine “Dört yerde hata tespit etmiş” deyince Öğretmen Ünal gülerek, “Bir iki yerde okuma hatası var, olur öyle” dedi.

Özgür Özel “Asuman Ünal, Bornova Anadolu Lisesi’nin çok efsane öğretmenlerinden bir tanesidir, çok uzun yıllar. Bugün de Menemen’de karşılaştık. Hem benim hem Tunç Başkanın da okuldan öğretmenimiz olduğu için bugün birlikteydik. Kalabalıktan çekiniyor, ‘seni meşhur edeceğim gel’ dedim, geldi. Çok iyi bir Atatürkçü’dür. Biz bugünlere geldiysek onun sayesinde geldik. Her sene 24 Kasım’da -ilk başlarda telefonu yoktu, edindikten beri 4-5 yıldır- arıyorum. Bir eczane açılışında karşılaştık, her sene konuşuyoruz 24 Kasım’larda.” ifadeleriyle hocasıyla olan ilişkisini aktarmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.