Oyunseverlere müjde: Max Payne efsanesi geri dönüyor

Remedy Entertainment, Max Payne 1 ve 2’nin grafiklerinin iyileştirilerek yeni nesil konsollara entegre edilmesi için Rockstar Games ile işbirliği yapacağını duyurdu. Ayrıca, Alan Wake 2’nin benzer bir geliştirme bütçesiyle, büyük potansiyelli yeni bir oyun olacağı belirtildi.

Oyunseverlere müjde: Max Payne efsanesi geri dönüyor
Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-

Remedy Entertainment, Max Payne 1 ve 2’nin merakla beklenen Remake versiyonu için açıklamalarda bulundu.

Geliştirici şirket Remedy, Rockstar Games ile işbirliği yaparak ilk iki Max Payne oyununu PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için yeniden yapmak üzere yeni bir anlaşma üzerinde çalışıyor.

Remedy, geliştirmeyi üstlenirken, projeyi tamamen finanse eden Rockstar ise bu işbirliğini destekliyor.

Max Payne Remake serisi, daha önce Control ve Alan Wake 2’nin geliştirilmesinde kullanılan Remedy’nin Northlight oyun motoruyla geliştiriliyor.

Remedy, henüz Max Payne 1 ve 2 Remake veya Alan Wake 2’nin geliştirme bütçesini açıklamadı, ancak Finlandiyalı analistler, Alan Wake 2’nin toplam bütçesinin 75 milyon dolar olduğunu ve bunun 25 milyon dolarının pazarlamaya ayrıldığını tahmin ediyor.

Mali yıla ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan CEO Tero Virtala, Alan Wake 2’nin 2023 yılı sonuna kadar bir milyondan fazla satarak Epic Games tarafından yapılan yatırımların önemli bir kısmını şimdiden telafi ettiğini söyledi.

27 Ekim’de Epic Games Store, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S aracılığıyla PC’de yalnızca dijital olarak satışa sunulan Alan Wake 2, en hızlı satan Remedy oyunu oldu.

Max Payne 1 ve 2 Remake için ise Virtala, geliştirme ekibinin “yıl boyunca önemli ilerleme kaydettiğini” belirtti. Virtala, “Max Payne Remake’in bütçesi Alan Wake 2 ile benzer olacak ve büyük potansiyele sahip yeni bir oyun olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.