Otelde milliyet farkı ücreti ne demek, yasal mı? Hangi otel milliyet farkı aldı?

Yaz tatili için otel araştıran bir vatandaş Antalya Lara’da bulunan Limak Lara Otel’den rezervasyon yaptırdı. Fakar Türk olduğu anlaşılınca ödeme kısmının orada 120 avroluk bir fark çıktı ve bu fark milliyet farkı adı altında istendi. Yani otele rezervasyon yapan kişi Türk olduğu için 120 avro ektra para ödemesi istendi. Bu durumdan rahatsız olan vatandaş olayı mahkemeya taşıdı, bakanlık da olaya el attı. Bu vahim olay sonrası vatandaşlar Limak Otel kimin, sahibi kim araştırması yaptı.

Otelde milliyet farkı ücreti ne demek, yasal mı? Hangi otel milliyet farkı aldı?
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Özellikle sosyal medyada konuşulan bir konu olan milliyet farkı olayı birçok vatandaşın tepkisini çekti. Türk asıllı bir avukat Antalya Lara’da bulunan Limak Otel’den tatil için rezervasyon yapmak istedi fakat Türk olduğu anlaşılınca 120 avro milliyet farkı istendi. Bu olaydan şikayetçi olan vatandaş olayı mahkemeye taşıdı ve kısa sürede bu olay gündem oldu. Peki Türk vatandaşlar milliyet farkı isteyen Limak Lara Otel sahibi kim?

Yaz tatili için otel araştıran bir vatandaş Antalya Lara’da bulunan Limak Lara Otel’den rezervasyon yaptırdı. Fakar Türk olduğu anlaşılınca ödeme kısmının orada 120 avroluk bir fark çıktı ve bu fark milliyet farkı adı altında istendi. Yani otele rezervasyon yapan kişi Türk olduğu için 120 avro ektra para ödemesi istendi. Bu durumdan rahatsız olan vatandaş olayı mahkemeya taşıdı, bakanlık da olaya el attı. Bu vahim olay sonrası vatandaşlar Limak Otel kimin, sahibi kim araştırması yaptı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’dir. 

Antalya’daki bir otele rezervasyonunu bir İngiliz internet sitesi üzerinden yapan Türk vatandaşı, 120 euro ‘milliyet farkı’ ücreti ödemek zorunda kalmıştı…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konu ile ilgili denetimlerin tamamlandığını açıkladı.

Bakan Ersoy, “Misafir rezervasyonun tesis tarafından konfirme edildikten sonra ‘milliyet farkı’ şeklinde haksız bir gerekçe ile 120 euro ücret farkı alınması nedeniyle firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası verildi” ifadesini kullandı.

Bakan Ersoy, otel tarafından alınan ücret farkının müşteriye iade edildiğini açıkladı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.