O alkol grubuna zam geldi! İşte yeni fiyat listesi

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir alkol grubuna daha zam geldiğini açıkladı.

O alkol grubuna zam geldi! İşte yeni fiyat listesi
Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden bir alkol grubuna daha zam yapıldığını duyurdu. Bu sefer sigara ve alkoldeki zam furyası şarapları da etkiledi. Kavaklıdere ve Doluca şarap gruplarında fiyatlar %7 ile %10 arasında artış gösterdi. Dündar, zam oranlarının her iki markada da farklılık gösterebileceğini belirtirken, artan üretim maliyetleri ve vergilerdeki artışların bu zamlara sebep olduğunu ifade etti. Bu zamlar, son dönemde alkol ve tütün ürünlerinde peş peşe gelen zamların sonuncusu olarak dikkat çekiyor.

ekran-goruntusu-2024-04-27-111156.png

Zam oranlarının farklılık göstereceği için kesin fiyat bilgisi vermek zor olsa da, ortalama bir artıştan bahsedilebilir. Örneğin, 75 TL’lik bir Kavaklıdere şarabın fiyatının 80 TL’ye, 100 TL’lik bir Doluca şarabın fiyatının ise 110 TL civarına yükseleceği bekleniyor.

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş da geçtiğimiz günlerde, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla rakı fiyatlarına %17 oranında zam yapılacağını duyurmuştu. Alkol ve tütün ürünlerine gelen zamlar, tüketiciler üzerinde olumsuz etkiler bırakmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.