Nikahta duaya izin vermeyen memurla ilgili belediye başkanı: Müslümanlık dua etmekle olmuyor

İzmir Karşıyaka’da bir nikah sırasında dua yapılmasına izin vermeyen ve dua etmeye başlayan kişinin elinden mikrofonu alan nikah memuru, gündeme oturdu. Memur hakkında soruşturma başlatılırken, Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal, “Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Nikahta duaya izin vermeyen memurla ilgili belediye başkanı: Müslümanlık dua etmekle olmuyor
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki bir nikah töreninde dua okunmasına izin verilmemesi ve mikrofonun dua eden kişinin elinden alınmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, memurun kurallara uygun davranmaya çalıştığını belirtti ve olayı bir iletişim kazası olarak değerlendirdi. Ünsal ayrıca, “Müslümanlık dua etmekle olmuyor.” diyerek, memurun sadece Müslüman olan kişilere değil, başka dinden olan kişilere de aynı şekilde davranacağını tahmin ettiğini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk’ün tepkisi üzerine Ünsal, kamu kurumlarında resmi prosedürlere göre işlem yapıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Ünsal, “Burada herkes Müslüman, kalkıp duaya bağlanmamalı. Müslümanlık dua etmekle olmuyor.” ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Nikah töreninde yaşanan olayda, bir kişi mikrofonu eline alarak dua etmek istemiş, ancak nikah memuru tarafından bu isteği reddedilmiş ve mikrofon elinden alınmıştı. Bu durumun ardından Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, nikah memuru hakkında “Halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama” suçundan soruşturma başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı da iddialarla ilgili olarak mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.