Nennioğlu: Emeklileri sosyal yardımlara muhtaç etmeyin!

Ülke ekonomisine katkıda bulunan, deneyim ve bilgi birikimleriyle genç nesillere rehberlik eden emeklilerin sosyal yardımlara muhtaç edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, emeklilerin refah seviyesinin artırılması için acil önlemler alınmasını istedi. 

Nennioğlu: Emeklileri sosyal yardımlara muhtaç etmeyin!
Yayınlama: 21.04.2024
A+
A-

ZİYA İPEK- ÖZEL HABER 

Nennioğlu, emeklilerin toplumdaki önemlerinin ve refah düzeylerinin artırılmasının şart olduğunu, son zamanlarda emeklilere gereken önem ve değerin verilmediğini görmenin kendilerini üzdüğünü bildirdi.

Emeklinin devletin sağladığı sosyal yardımlara muhtaç hale getirildiğini, bu durumun adaletsizliğe ve emeklilerin yaşadığı sıkıntıların artmasına yol açtığına vurgu yapan Nennioğlu, “Emeklilerin refah seviyesinin artırılması için acil önlemler alınmalıdır. İlk olarak, emeklilere verilen sosyal yardımların miktarı artırılmalı ve yaşam standartlarını karşılayacak düzeye getirilmelidir. Ayrıca, emeklilerin sağlık hizmetlerine erişimleri kolaylaştırılmalı ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri destekler sağlanmalıdır.” dedi.

Nennioğlu, şunları kaydetti: “Emeklilerin ek gelir elde etmelerini sağlayacak fırsatlar yaratılmalıdır. Örneğin, emeklilerin deneyim ve bilgi birikimlerinden faydalanabilecekleri danışmanlık veya mentorluk programları oluşturulabilir. Ayrıca, emeklilerin hobilerini veya yeteneklerini değerlendirebilecekleri kurslar düzenlenerek onların sosyal ve zihinsel olarak aktif kalması teşvik edilmelidir. Emeklilerin toplumdaki önemi büyüktür ve refahlarının artırılması, adalet ve insan hakları açısından da son derece önemlidir. Bu nedenle, emeklilere yönelik yapılan haksızlıkların giderilmesi ve refah seviyelerinin yükseltilmesi için derhal adımlar atılmalıdır. Ancak bu şekilde, toplumsal adalet ve denge sağlanabilir, emeklilerin yaşam kalitesi artırılabilir.,”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.