Milletvekili, boğazına şeker kaçan çocuğu Heimlich manevrası ile kurtardı

Elazığ’da bir çocuğun nefes borusuna şeker kaçması sonucu, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş tarafından yapılan Heimlich manevrasıyla kurtarıldı.

Milletvekili, boğazına şeker kaçan çocuğu Heimlich manevrası ile kurtardı
Yayınlama: 27.03.2024
A+
A-

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keleş bir seçim çalışması için makam aracıyla seyir halindeyken Ali Rıza Septioğlu Bulvarı’nda ani bir durma olduğunu fark etti. Araçtan inen panik halindeki insanları gören Keleş, durumu anlamak için aracını durdurarak olay yerine gitti. Kalabalık arasında nefes almakta zorlanan bir kız çocuğunu fark eden Keleş, çocuğun soluk yolunun tıkandığını belirledi ve Heimlich manevrası yaparak çocuğun boğazına kaçan şekeri çıkardı. Bu olay kameraya da yansıdı.

Yapılan açıklamada, Keleş’in aynı zamanda doktor olması dolayısıyla çocuğun durumunu fark edip müdahale ettiği ve çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl yapılır

Heimlich manevrası, solunum yolunun yemek veya yabancı bir cisimle tıkanması durumunda boğulmayı önlemek için kullanılan bir tekniktir. Manevra, ABD’li doktor Henry Heimlich tarafından geliştirilmiş olup, 2016’da Heimlich’in vefat etmiştir. Kurtarıcı, hastanın arkasına geçmeli, göbek çukuru ile göğüs kafesi arasına bir elini yumruk yaparak yerleştirmeli ve diğer eliyle destekleyerek içe yukarı doğru 5 kez baskı uygulamalıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.