Meta, Facebook bilgilerini Netflix’e mi sattı? İnanılmaz iddia

Meta şirketinin, iddiaya göre, Netflix’e Facebook kullanıcılarının kişisel verilerine on yıl boyunca erişim izni vererek gizlilik kurallarını ihlal ettiği belirtiliyor.

Meta, Facebook bilgilerini Netflix’e mi sattı? İnanılmaz iddia
Yayınlama: 03.04.2024
A+
A-

Geçen hafta açıklanan mahkeme belgeleri, Meta’nın Netflix’e Facebook kullanıcılarının mesajlarını görmesine izin verdiğini ortaya çıkardı.

Bu belgeler, Maximilian Klein ve Sarah Grabert tarafından Meta’ya karşı açılan büyük bir rekabet davasıyla ortaya çıktı.

Davacılara göre, Netflix ve Facebook, yayın devinin kullanıcı verilerine “ısmarlama erişim” sayesinde reklamlarını daha iyi uyarlamasına olanak tanıyan özel bir anlaşmadan yararlandı.

Mahkeme belgeleri, sosyal medya devinin Netflix’in Facebook kullanıcılarının özel mesajlarını okumasına izin verdiğini belirtiyor.

Ayrıca, Fox Business’a göre, Facebook’un Netflix’ten milyonlarca dolarlık reklam geliri elde ettiği bildirildi.

Bu ilişkinin Netflix kurucu ortağı Reed Hastings ile Facebook patronu Mark Zuckerberg arasındaki kişisel ilişki sonucunda ortaya çıktığı öne sürülüyor.

2011-2019 yılları arasında Netflix’in o zamanki CEO’su Hastings, Facebook’un yönetim kurulunda yer aldı ve şirketlerin ilişkilerini kişisel olarak yönetti.

Belgeler, Hastings’in Facebook yönetim kuruluna adım atmasının ardından “bir ay içinde” “Inbox API” adı verilen bir anlaşmanın imzalandığını iddia ediyor.

Bu anlaşma, Netflix’in Facebook kullanıcılarının özel mesaj gelen kutularına programlı erişimine izin veriyordu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.