05 MAYIS 2024
BIST 100 10.276,88 % 0,67
DOLAR 32,337 % -0,07
EURO 34,811 % 0,06
ALTIN GR. 2.393,53 % -0,14
BRENT 82,760 % -1,10
BTC 62.937,31 % 7,16
Haber Giriş: 03.08.2023 - 09:20 | Son Güncelleme: 03.08.2023 - 09:26

Mersinli sanayici, savunma sanayindeki gücünü artırmak istiyor

Mersinli firmalar İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde bu yıl 16’ıncısı düzenlenen IDEF 2023 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katıldı

Mersinli sanayici, savunma sanayindeki gücünü artırmak istiyor

Mersinli firmalar İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde bu yıl 16’ıncısı düzenlenen IDEF 2023 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katıldı

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde bu yıl 16’ıncısı düzenlenen IDEF 2023 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) iş birliğinde katılan Mersinli firmalar, güçlerini birleştirip savunma sanayi alanında tedarikçi olmaktan çıkıp ürettikleri ürünlerle pazarda söz sahibi olmak istiyor.

 Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, fuarın genel değerlendirmesini yaparak, sektörün gelişimi adına önümüzdeki süreçte neler yapılabileceği, oluşturulması planlanan Savunma Sanayi Kümesinde birlikte nasıl hareket ederek pastadan daha büyük payların alınması konusundaki hedeflerini anlattı.

 Çakır: “Firmalarımızın gücünü Savunma Sanayi Başkanlığı ile paylaşacağız”

Başarılı bir fuarın geride kaldığını, organizasyon sürecinde çok önemli görüşmeler yapıldığını belirten MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, Savunma Sanayi Başkanlığı ile yaptıkları görüşmeler ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Yaptığımız görüşmede, mevcut üretimlere rakip olmak yerine savunma sanayinin ihtiyaçlarına yönelik çalışma yürütülmesi tavsiyesinde bulunuldu. Biz de firmalarımızın potansiyelini belirleyen bir çalışma yaparak Ekim ayında Savunma Sanayi Başkanlığı’na gerçekleştireceğimiz ziyaretle firmalarımızı tanıtacağız.” dedi. Yine fuar sürecinde Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğüne de değinen Çakır, önümüzdeki süreçte kurum yetkililerinin Mersin’e gelerek bakanlık projeleri ve destekleri hakkında bilgilendirme yapacağını söyledi.

Mersinli firmaların fuar sürecinde sektörün güçlü firmalarıyla temas kurup önemli bağlantılara imza attığına da dikkat çeken Çakır, önemli tecrübe paylaşımları yaşandığını söyledi. Öncelikli hedefin Mersin’de savunma sanayine hizmet veren firmaların kendi içindeki ticaretini artırmak olması gerektiğini kaydeden Çakır, “Hedef yalnızca tedarikçi olmak değil, pazarda somut ürünlerle yer almak olmalı. Oluşturulacak birliktelikle bunu sağlayabiliriz.” Diye konuştu.

Tekli: “Hedef, savunma sanayinde Mersin’e düşen payı almak”

MTOSB olarak savunma sanayi konusuna büyük önem verdiklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, savunma sanayinde ilerlemek isteyen sanayiciye MTOSB bünyesindeki Model Fabrika’nın büyük destekleri olacağını dile getirdi. Tekli, firmalara durum analizleri yapabileceklerini, sektöre yeni girecek firmalara bölgede 500 ile bin metrekarelik alanlar oluşturup yatırıma gücü yetmeyen firmalara kiralayabileceklerini, ayrıca büyük firmalara OSB’de yeni yerler tahsis ederken indirimler uygulayabileceklerini söyledi. “Hedefimiz savunma sanayinde Mersin’e düşen payı almak” diyen Tekli, birlik ve beraberlik içinde bu hedefe ulaşabileceklerine inandığını vurguladı. Ortada büyük bir pazar olduğunu ve önemli olanın düzgün planlamalarla hatasız şekilde bu pazara girmek olduğunu belirten Tekli, artık tüm dünyanın kendisine hedef olarak savunma sanayini koyduğunu, Mersin’in de bu konuda yola çıktığını söyledi.

 


YORUMLAR

Mersinli sanayici, savunma sanayindeki gücünü artırmak istiyor
haberine yorum yapın
0 YORUM