Mersinli nakliyeciler, şoför bulamamaktan ve denetimsizlikten şikayetçi

Sektörde kalifiye şoför bulamamanın sıkıntısını yaşayan Mersinli nakliyeciler ayrıca, K-1 ve TİO (Taşıma İşleri Organizatörlüğü) belgelerine sahip olmayan firmaların yeteri kadar denetlenmemesinin haksız rekabete yol açtığını, sektörde ayakta kalabilmeleri için denetimlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Mersinli nakliyeciler, şoför bulamamaktan ve denetimsizlikten şikayetçi
A+
A-

Mersin Nakliyeciler Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Kızartıcı, Mersin ekonomisinde lojistiğin önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, sektörün geliştirilip, altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Öncelikli sorunun kalifiye şoför bulmakta zorlanıldığını aktaran Kızartıcı, gerekli bütün belgelere sahip kalifiye şoförün gün geçtikçe azaldığını, özellikle kalifiye genç şoförler bulunamadığını söyledi. Sorunun çözümü için de şoför yetiştirmek için kurslar açılması gerektiğine işaret eden Kızartıcı, “Lojistik sektörü Mersin’de hızlı bir şekilde büyüyor. Bu hızlı büyümeyi sürdürebilecek yetişmiş personel ve yetkin şoför bulma konusunda sorunlar var. Piyasada var olan şoförlerin çoğu belgeli olsa bile ağır vasıta araçları kullanmakta zorlanıyorlar. Açılacak kurslarla şoförlerin, meslekte daha etkin hale gelmelerini istiyoruz” dedi.

Nakliyeciler modern siteye kavuşuyor  

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Huzurkent mahallesinde 70 dönümlük bir alanda yapımına başlanan ve 2024 yılının ilk çeyreğinde nakliyecilerin hizmetine geçmesi planlanan nakliyeciler sitesinin, dernek üyelerine Avrupa standartlarında çalışma alanı sağlayacağını belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 41 No’lu Lojistik Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Fatih Alış da, derneğin  en büyük hedefinin, yeni nakliyeciler sitesine, mülk sahibi olarak geçiş yaparak, denetlenebilir, haksız rekabet koşullarının ortadan kalktığı bir sektörde hizmet vermek olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.