Mersin Büyükşehir, Yörüklere ışık oldu

Mersin’de yaşayan Yörük ailelere ışık olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, güneş paneli desteği vatandaşların takdirini topladı.

Mersin Büyükşehir, Yörüklere ışık oldu
A+
A-

MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Tarım ve hayvancılığa yaptığı desteklerle, kırsal kalkınmanın öncüsü olmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, “Güneş Topluyoruz Sizin İçin” sloganıyla hayata geçirdikleri ‘Güneş Paneli Desteği’ projesi ile küçükbaş hayvancılıkla uğraşan konar-göçer ailelerin ve arıcılık yapan üreticilerin yaşamlarına katkı sunuyor.

“Işığımızı yakıp dersimize çalışabiliyoruz”

Lise son sınıfta eğitim gören Hasan Hüseyin Yağmurkaya da, desteğin kendilerine çok katkısı olduğunu söyleyerek, “Akşamları ışığımızı yakıp dersimize çalışabiliyoruz. Önceden akşam vakitlerinde hiç ışığımız yoktu, telefonları ve lambaları şarj etmek için köye götürüyorduk. Gündüz keçileri güdüyoruz akşam eve gelip sıcak sıcak yemeğimizi yiyebiliyoruz. Eskiden yemeğimizi bile erkenden yapıyorduk, sonra ısıtıp yiyorduk. Çok iyi katkısı oldu” dedi.

Mersin Büyükşehir olarak özelikle konar göçer aileler, küçük aile işletmelerini ve kadınları öncelediklerini Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Ziraat Mühendisi olan Zeynep Durmaz, “Mersin sınırları içerisinde faaliyet gösteren konar-göçer ailelerimizin, gezici arıcılarımızın yaşam standartlarını artırmak, onların sosyal, kültürel anlamda gelişmelerini sağlamak ve faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçlıyoruz. Bu sistem ile telefon şarj edebiliyor, aydınlatma sağlanıyor, mini buzdolabı ve televizyon çalıştırılabiliyor. Geçmiş yıllarda da bu projeyi uyguladık ve olumlu dönüşler aldık. Çok yoğun ilgi ve talep olduğu için projemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.