Menopozda sıcak basmasını önlemenin yolları!

Menopoz kadınların hayatlarında yeni bir dönemin başlangıcı. Fizyolojik değişimlerin sonuçları kuşkusuz bazı huzursuzlukları da beraberinde getiriyor. En bilineni ise menopozdaki sıcak basmaları. İşte menopoza giren kadınları sıcak basması ataklarından kurtaracak en etkili yöntemler…

Menopozda sıcak basmasını önlemenin yolları!
Yayınlama: 15.04.2024
A+
A-

MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Menopozda sıcak basması semptomlarını azaltmak için genellikle kadınların sağlıklı yağlar, tam tahıllar, meyve ve sebzeler içeren bir Akdeniz diyetini uygulaması önerilir. Bu sadece kilonuzu korumanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kardiyovasküler hastalık, diyabet ve bazı kanser türlerinin riskini de azaltabilir.

Akdeniz diyeti aynı zamanda fitoöstrojenler (vücutta biraz östrojen gibi davranan bileşikler) içeren gıdalar açısından da zengindir.

Fitoöstrojenler arasında soya, fındık ve keten tohumu, arpa ve yulaf ile elma ve meyveler bulunur ve araştırmalar bunları düzenli olarak yemenin sıcak basması ve gece terlemesi sıklığını azaltmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Ancak bu kadınların yalnızca yüzde 50’sinde işe yarıyor. Bunların hepsi equol adı verilen bir metabolitle ilgili: bazılarımız fitoöstrojenleri yediğimiz zaman bunu üretir, bazılarımız ise üretmez.

Meme kanseri konusunda endişeleriniz varsa, çalışmalar fitoöstrojenlerin tüketilmesinin uygun olduğunu gösteriyor: Tamoksifen gibi ilaçlar kullanıyorsanız takviye formlarından kaçının çünkü bunlar oldukça konsantredir ve iyi araştırılmamıştır.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.