MEB’den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son bir yılda İş Kanunu’na aykırı hareket eden 920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

MEB’den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bazı milletvekillerinin özel okullarda çalışan öğretmenler ile ücretli öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin yazılı soru önergelerini yanıtladı. Bakanlık bünyesindeki eğitim kurumlarında çalışan yönetici ve öğretmenlerin aylık ve ek ders ücretlerine ilişkin mevzuattaki düzenlemeleri hatırlatan Tekin, uzman ve usta öğretici olarak görevlendirileceklerin şartlarının da yönetmelikle belirlendiğini belirtti.

Ek ders ücreti karşılığında ders verenlerin, sadece fiilen ders verilen saatler için ek ders ücretinden yararlandırıldığını ifade eden Tekin, başka bir uygulamanın mümkün olmadığını aktardı. Yapılan değişiklikler sonrasında, ek ders ücreti karşılığında ders verenlerin ek ders ücretlerinde %25 artış yapıldığını ve bu artışın 1 Kasım 2023’ten itibaren yansıtıldığını bildirdi.

Kalkınma planları ve hükümet programları çerçevesinde ek ders ücreti karşılığında görev yapanların mali haklarında iyileştirme sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Tekin, bakanlığın resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının sözleşmeli öğretmen istihdamıyla karşılandığını ve 3 yıl sözleşmeli görev yapanların kadrolu olarak atandığını ifade etti.

Öte yandan, ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirilmesinin, eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla “aylıksız izinli” ve “raporlu” olan öğretmenler ile atama döneminde atama yapılamayan öğretmen kadroları yerine geçici olarak yapıldığını vurgulayan Tekin, bu yöntemin zorunlu hallerde başvurulan geçici bir yöntem olduğunu kaydetti.

Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim personelinin İş Kanunu hükümleri kapsamında çalıştığını ve iş sözleşmelerindeki haklara sahip olduğunu belirten Tekin, bu kurumların denetimlerinin Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapıldığını ve mevzuata aykırı uygulamaların tespiti halinde gerekli disiplin ve idari yaptırımların uygulandığını dile getirdi. Son bir yılda, ülke genelinde özel eğitim kurumlarındaki denetimler sonucunda 920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını da ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.