Lila Kağıt halka arz hissesi alamıyorum, LILAK hisse çıkmıyor, gözükmüyor neden?

Lila Kağıt-LILAK halka arz hissesi alamıyorum, LILAK halka arz hissesi görünmüyor, LILAK.H hisse ekranda çıkmıyor neden? sorusunun olası yanıtlarını sizler için derledik. Eğer siz de Lila Kağıt halka arz hissesi alamıyor, banka veya aracı kurum ekranından LILAK.HE veya LILAK.H seçeneğini göremiyorsanız haberimizdeki kontrol listesine mutlaka bakın!

Lila Kağıt halka arz hissesi alamıyorum, LILAK hisse çıkmıyor, gözükmüyor neden?
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

Lila Kağıt-LILAK halka arzı bugün başladı. 30 Nisan, 2 ve 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında halka arz talep toplama süreci devam edecek olan Lila Kağıt halka arz hissesi almak isteyenler bugün günün erken saatlerinden itibaren banka ve aracı kurum ekranlarını açtı. Ancak bazı yatırımcılar banka/aracı kurum ekranlarından LILAK hissesi alamadı, bazı yatırımcılar ise ekranda LILAK hissesini göremedi. Peki Lila Kağıt halka arz hissesi neden alınamıyor, neden ekranda LILAK.HE / LILAK.H  gözükmüyor? Gelin Lila halka arz hissesi alamamanıza neden olabilecek olasılıklara birlikte bakalım.

LILAK hissesi yok, görünmüyor, ekranda çıkmıyor diyorsanız…

Lila Kağıt halka arzı borsada eşit paylaşımla gerçekleşecek. Ancak LILAK halka arz borsada satış yöntemiyle YAPILMAYACAK. Bu detay Lila Kağıt halka arz hissesi alış şeklini de belirleyen ana unsur. Eğer bir hisse ‘borsada satış yöntemiyle’ halka arz OLMUYORSA hisse senedi alımı ‘halka arz‘ sekmesinden yapılır. Bu nedenle LILAK.HE hissesini ‘hisse senedi alış’ ekranında göremezsiniz.  Yani Lila Kağıt halka arz hissesi almak istiyorsanız ve LILAK.HE veya LILAK.H hisselerini bulamıyorsanız ilk yapmanız gereken hisse senedi alış ekranından çıkıp, ‘halka arz’ ekranına girmeniz olacak. 

LILAK hissesi alamıyorum, ‘teminat fonu yetersiz’ diyor, ne demek?

Lila Kağıt halka arzında teminat gösterme ve blokaj işlemleri uygulanmakta. Bu durum bazı banka ve aracı kurumlarla çalışan müşterilerin halka arzlara katılmasını zorlaştırmakta. Eğer müşterisi olduğunuz banka/aracı kurum halka arz hissesi alma talebimiz sonrası size ‘teminat fonu yetersiz‘ uyarısı veriyorsa önce o bankadan teminat fonu hesabı açarak, fon satın alması yapmanız gerekiyor. Teminat fonu alımı için çalıştığınız bankanın müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.

LILAK halka arazında T1-T2 bakiye kullanamazsınız!

Bir diğer önemli nokta ise LILAK halka arazında T1-T2 bakiye kullanılamıyor. Eğer borsa hesabınızdaki takas süresi içindeki T1-T2 bakiyeyle hisse alımı yapmaya çalışıyorsanız sistem bakiye yetersiz uyarısı verecektir. 

Lila Kağıt-LILAK hissesi alamıyorum diyorsanız talep toplama saatlerini mutlaka kontrol edin!

Lila Kağıt halka arz hissesi alamıyorsanız kontrol etmeniz gereken üçüncü şey ise talep toplama saatleri. LILAK halka arz talep toplama saatleri günün tamamını kapsıyor. LILAK halka arz talep toplamaya katılmak için yatırımcılar 30 Nisan- 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde sadece sabah saat 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında alış yapabilirler. Bu saatlerin dışında ekranlarda LILAK.HE yada LILAK.H seçenekleri görünmez, alım yapılamaz, emir girilemez. Emir toplama saatlerinin başlangıcı ve bitişine yakın saatlerde ise aşırı yoğunluk nedeniyle alım yapmakta zorlanabilirsiniz.  . 

Bir de uyarı da bulunalım! Talep toplama saatleri dışında girilen alış talepleri iptal edilir.

Hala LILAK halka arz hisse alamıyorsanız…

ING Bank dışında Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Ziraat Bankası-ZBorsa, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, TEB, Fibabanka, Şekerbank, Aktif Bank, AlbarakaTürk, Türkiye Finans, Burgan Bank, Kuveyt Türk, Gedik Yatırım başta olmak üzere tüm banka ve aracı kurumlar Lila Kağıt halka arzına katılmış durumda. Eğer yukarıdaki seçenekleri kontrol etmenize karşın halen Rönesans halka arz hisessi alamıyor, ekranda LILAK.HE veya LILAK.H kodlu hisse senedini göremiyorsanız bankanız yada aracı kurumunuzun müşteri hizmetleriyle görüşün. Teknik bir aksaklık nedeniyle yatırımlarınız gecikiyor olabilir. 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.