Kurbanlık fiyatları küçükbaş 2024 bu yılki canlı kilo fiyatları belli oldu

Dini bayramlardan biri olan kurban bayramı bu sene 16 Haziran pazar gününe denk geliyor.Geri sayımın başladığı kurban bayramı için kurbanlık alma telaşı da yavaş yavaş başladı. Kurbanlık çadırları kurulmaya başladı. Artan kırmızı et fiyatlarından sonra kurbanlık fiyatları ne olacak vatandaş kara kara düşünüyor. 2024 yılı için kurbanlık fiyatları gelmeye başladı. Büyükbaş fiyatı 280 ile 340 TL arasında, küçükbaş hayvanlar için ise 250 ile 300 TL arasında belirlendi.

Kurbanlık fiyatları küçükbaş 2024 bu yılki canlı kilo fiyatları belli oldu
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

Kurban bayramı için artık geri sayım başladı, bu sene kurban bayramı 16 Haziran pazar gününe denk geliyor. 4 gün sürecek olan kurban bayramı arefesi ise 15 Haziran cumartesi günü olacak. Kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyen müslümanlar ise şimdiden kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Kırmızı ette artan fiyatlar bu yıl kurbanlık fiyatlarına da yandısı. Küçükbal ve büyükbaş kurbanlık hisseleri cep yakacak.Bu sene büyükbaş kurbanlık fiyatı 280 ile 340 TL arasında, küçükbaş hayvanlar için ise 250 ile 300 TL arasında belirlendi. 

2024 büyükbaş küçükbaş fiyatı ne olacak?

Bu yıl et fiyatlarındaki artışa paralel olarak kurbanlık fiyatlarında da ciddi bir yükseliş yaşandı. Büyükbaş hayvanlar için canlı kilogram fiyatı 280 ile 340 TL arasında, küçükbaş hayvanlar için ise 250 ile 300 TL arasında belirlendi. Küçükbaş hayvanlar 13 bin ile 20 bin TL, büyükbaş hayvanlar ise 20 bin ile 30 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda milyonlarca küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesilecek. Ancak pandemi etkisiyle arz-talep dengesinde bir azalma yaşanması bekleniyor. ETBİR Başkanı Ahmet Yücesan, kurban fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 80-90 arttığını belirtti.

Kurban kesmek farz mı?

Farz, Allah’ın kesin emirleridir. Farzlar usulüne uygun ve Allah rızası için samimiyetle yerine getirilirse kişi büyük sevap kazanır. Vacip kelimesi ise Allah’ın emirlerini ifade eder. Fakat bu defa kişi bu vacip davranışları ikinci derecede yapmak zorundadır. Vacip davranışların kesinliği farz kadar açık değildir. Vacip olan davranışlar, sünnet davranışlardan daha üstündür.

Kurban kesmek farz mı sünnet mi sorusu da akıllara gelebildiği için dini açıdan sünnet nedir ona da değinelim. Sünnet kelimesinin sözlük anlamı yol ve adettir. İslam hukukçularına göre ise sünnet; Peygamberimizin Kur’an dışında olan sözleri ve davranışlarıdır.

Peki, kurban kesmek kimlere düşer? Kurban kesmek Diyanet açıklamasına göre: Akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın görevidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.