Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatı belli oldu

Kurban Bayramı’na az bir süre kala, küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları belirlendi.

Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatı belli oldu
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Kurban Bayramı için geri sayım başladı ve bu yıl 16-19 Haziran tarihlerine denk geliyor. Kurban kesme ibadeti, milyonlarca vatandaş tarafından yerine getirilecek. Yaklaşan bayram öncesi, kurbanlık koyun, koç ve dana fiyatları merak konusu oldu. Türkiye’deki küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığı ile fiyatları netleşti.

Bu yıl et fiyatlarındaki artışa paralel olarak kurbanlık fiyatlarında da ciddi bir yükseliş yaşandı. Büyükbaş hayvanlar için canlı kilogram fiyatı 280 ile 340 TL arasında, küçükbaş hayvanlar için ise 250 ile 300 TL arasında belirlendi. Küçükbaş hayvanlar 13 bin ile 20 bin TL, büyükbaş hayvanlar ise 20 bin ile 30 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda milyonlarca küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesilecek. Ancak pandemi etkisiyle arz-talep dengesinde bir azalma yaşanması bekleniyor. ETBİR Başkanı Ahmet Yücesan, kurban fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 80-90 arttığını belirtti.

Kurban etinin adil bir şekilde dağıtılması önemli bir konu. Üçte biri fakir fukaraya, üçte biri akraba, komşu ve tanıdıklara, üçte biri ise ev halkına nafaka ve yiyecek olarak paylaştırılmalıdır. Kurban kesmenin faydaları ve ihtiyaç sahipleri için etin nasıl dağıtılacağı gibi konular da önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.