Kozan’daki saldırının failleri hesap verecek

Adana’nın Kozan ilçesinde taş, sopa ve küreklerle saldırıya uğrayan acil yardım ambulansındaki iki çalışanın yaralandığı olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermeleri için gerekli hukuki süreci başlattıklarını duyuran Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanmasını istedi.

Kozan’daki saldırının failleri hesap verecek
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

ZİYA İPEK- ÖZEL HABER 

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Adana’nın Kozan ilçesinde taş, sopa ve küreklerle saldırıya uğrayan acil yardım ambulansındaki iki çalışanın yaralandığı olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermeleri için gerekli hukuki süreci başlattıklarını duyurdu. Nennioğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanmasını istedi.

Nennioğlu, yaptığı açıklamada, gece saat 2.30 sıralarında Kozan’daki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’ndan hareket eden ambulansın üç sağlık çalışanıyla birlikte, vakaya ulaşmak üzere yola çıktığını ancak Karacaoğlan Mahallesi Itır Sokak’ta vakaya ulaşılmadan taş, sopa ve küreklerle saldırıya uğradığını bildirdi. Olayın en üzücü yanının, sağlık çalışanlarının vakaya ulaşmadan saldırıya uğramaları olduğunu kaydeden Nennioğlu, “Bu vakada yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Saldırıda hamile olan bir çalışma arkadaşımız düşük tehlikesi geçirmiş, diğer arkadaşımız ise ambulansın kırılan camı nedeniyle gözünden yaralanmıştır” dedi.

Can kurtarmak için gece gündüz demeden görev yaparken bu tür saldırılarla karşılaşmanın moral ve motivasyonlarını olumsuz etkilediğini kaydeden Nennioğlu, Bu nedenle, tüm vatandaşlarımızdan bu tür olaylara karşı duyarlı olmalarını ve şiddetin son bulması için destek vermelerini beklediklerini vurguladı. Nennioğlu, ayrıca olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermeleri için gerekli hukuki süreci başlattıklarını ifade ederek, şiddetin bir an önce son bularak güvenli çalışma ortamlarının sağlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.